Muhtarlık bölgesi askı seçmen listesi 27 Nisan 2019 Cumartesi günü tüm muhtarlıklarda askıya çıkartıldı. Listeler 6 Mayıs 2019 Pazar günü askıdan indirilecek. Yeni Besni Mahallesinde 2 Haziran'da yapılacak olan muhtarlık seçimine şartları uygun olan herkes aday olabilecek.

Bilindiği üzere 31 Mart seçimlerinde Yeni Besni Mahallesinden muhtar seçilen ve yaklaşık 2 hafta önce trafik kazası geçiren Besni'nin sevilen simalarından güler yüzlü insan Muhtar Aydın Zengi, 1 haftalık hayat mücadelesini kaybetmişti.

Besni’den Mersin’deki  yakınlarının düğününe gitmek üzere yola çıkan Yeni Besni Mahallesi Muhtarı Aydın Zengi idaresindeki 02 DE 125 plakalı otomobil, Gaziantep'ten Kahramanmaraş'a seyir halinde olan Sadullah Çayır yönetimindeki 46 PD 060 plakalı ambulans ile Narlı kavşağında çarpışmıştı.

Kazada, otomobil sürücüsü Muhtar Aydın Zengi (47) ağır olmak üzere, Mutalip Ormankıran (67), Meltem Zengi (38), Emre Zengi (11), Ayişe Ormankıran (59) ile ambulans sürücüsü Sadullah Çayır (36), sağlık görevlisi Feride Karışan (22), 2 günlük bebek S.E., bebeğin refakatçisi Tülin Apdo (38) yaralanmıştı.

Muhtar Aydın Zengi kaldırıldığı hastanedeki 1 haftalık yaşam mücadelesini kaybederek vefat etmişti.

Besni İlçe Seçim Kurulu Başkanlığından yapılan açıklamaya göre; "Askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı listelerine yazılmak veya bu listelerde düzeltme yapmak ve listedeki eksikliği gidermek için 27 Nisan- 6 Mayıs 2019 tarihleri arasında;

- Seçmen niteliğine sahip olduğu halde, muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayan,

- 02.06.2001 tarihinde ve daha önce doğan (Yıl, ay ve günü gösteren, nüfus müdürlüğünce verilen, T.C. Kimlik numarası bulunan ve kimlik bilgilerini içeren belgenin ibrazı gereklidir.)

- Başka bir muhtarlık bölgesinde askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacı ile listenin askıya çıkarıldığı muhtarlık bölgesine gelen (Nüfus idaresince yerleşim yerleri değişikliği kontrol edilir.)

- Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oyları kullanmak isteyen,

- Muhtarlık bölgesi askı listesinde kendisine ait kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık yahut eksiklik bulunan,

- Türk vatandaşları adres kayıt sistemine kayıt olmaları ve yukarıda belirtilen işlemleri yapabilmeleri için önce nüfus müdürlüğüne, sonra müdürlükten alacakları adres beyan formu ve eklerinin Besni ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir" denildi.