31 Mart Seçimlerinde Suvarlı'da seçimi kazanan İYİ Parti Adayı Mikail Ağır'ın mazbatasının iptal edilmesinin ve 9 Belediye Meclis üyesinden 7'sinin istifa etmesinin ardından İlçe Seçim Kurulu Suvarlı Beldesinde 4 Ağustos'ta yeniden seçim yapılmasına karar verdi.

Önseçim yada aday yoklaması yapacak siyasi partilerin, aday adayları listelerini ve bunlarla ilgili oy pusulalarını çoğaltarak, yeteri kadar zarf ile birlikte ilgili seçim kurulu başkanlıklarına en geç 3 Temmuz 2019 Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar teslim edecekler.

Siyasi İlçe Başkanlıkları Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliğine ait aday listelerini ayrı ayrı ortamda flash bellek ile fiziki ortamda kağıt olarak en geç 12 Temmuz 2019 Cuma günü saat 17.00'ye kadar teslim edecek.

Kesin aday listeleri 14 Temmuz 2019 Çarşamba günü İlçe Seçim Kurulu tarafından ilan edilecek.

11 Haziran 2019 Salı günü ise Suvarlı Belde muhtarlık bölgesi askı listelerinin güncellenmek üzere mahallelerde askıya çıkartılacak.

Bilindiği üzere 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Suvarlı Belde Belediye Başkanlığını İYİ Parti adayı Mikail Ağır kazanmış, seçim sonrasında AK Parti Adayı Memet Korkmaz, Mikail Ağır’ın seçilme yeterliliği olmadığı gerekçesiyle YSK’ya itirazda bulunmuş, YSK ise Mikail Ağır’ın seçilme yeterliliği olmadığını ve meclis üyeleri arasında seçim yapılarak belediye başkanının belirlenmesine karar vermişti.

YSK’nın bu kararının ardından Suvarlı Belediyesinde 9 meclis üyesinden 7’si istifa etmişti. İYİ Parti’den seçilen Şeyh Mehmet Okutan, Vakas Yağmur, Ali Demir ve Hasan Korkmaz, AK Parti’den ise Memet Korkmaz, Şeyho Yağmur ve Mehmet Okutan istifa etmişti.

İstifaların ardından İlçe Seçim Kurulu Suvarlı Beldesinde 4 Ağustos'ta yeniden seçim yapılmasına karar verdi.