31 Mart Seçimlerinde Suvarlı'da seçimi kazanan İYİ Parti Adayı Mikail Ağır'ın mazbatasının iptal edilmesinin ve 9 Belediye Meclis üyesinden 7'sinin istifa etmesinin ardından İlçe Seçim Kurulu Suvarlı Beldesinde 4 Ağustos'ta yeniden seçim yapılmasına karar vermişti.

12 Temmuz Cuma günü sona eren Belediye Başkanlığı adaylık başvurusunun ardından AK Parti'den Mikail Ağır'ın hanımı Gülfer Ağır, MHP'den önceki AK Partili Belediye Başkanı Memet Korkmaz, Vatan Partisi'nden ise Gazi Sabancı adaylık başvurusunda bulundu.

Başvuruların ardından şok bir gelişme yaşandı. MHP'den Suvarlı Belediye Başkanlığına adaylık başvurusu yapan Memet Korkmaz, MHP Genel Merkezinin talebi ile adaylıktan çekildi.

Suvarlı'da Belediye Başkanlığı için AK Parti'den Mikail Ağır'ın hanımı Gülfer Ağır ile Vatan Partisi'nden Gazi Sabancı yarışacak. Seçimin büyük bir çekişme ve heyecan içerisinde geçmesi bekleniyor.

31 Mart yerel seçiminde, İYİ Parti Adayı Mikail Ağır 880 oy alırken, AK Parti adayı Memet Korkmaz ise 769 oy almıştı. Seçimin ardından AK Partili Memet Korkmaz, seçimi kazanan İYİ Partili Mikail Ağır'ın seçilmesine engel adli sicil kaydı olduğu gerekçesiyle önce İlçe Seçim Kurulu'na ardından YSK'ya itirazda bulunmuştu.

İtirazları değerlendiren YSK Mikail Ağır’ın seçilme yeterliliği olmadığını, Suvarlı Belediye Başkanlığının meclis üyeleri arasında seçim yapılarak belediye başkanının belirlenmesine karar vermiş, bu kararın ardından ise Suvarlı Belediyesinde 9 meclis üyesinden 7’si istifa etmişti. İstifaların ardından İlçe Seçim Kurulu Suvarlı Beldesinde 4 Ağustos'ta yeniden seçim yapılmasına karar vermişti.