Suvarlı Beldesinde kesin olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığı seçimini 894 oy alan AK Parti adayı Gülfer Ağır kazandı.

31 Mart Mahalli İdareler seçiminin yenilenmesi yönünde Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği karar doğrultusunda Suvarlı beldesinde seçim heyecanı yaşandı.

1866 seçmenin olduğu beldede 3 okul ve toplam 7 sandıkta 1661 oy kullanıldı. 17:00'de sona eren oy kullanma işleminin ardından açılan sandıklarda AK Parti Adayı Gülfer Ağır 894 oy alarak seçimin kazananı oldu. Vatan Partisi adayı Gazi Sabancı 696 oy alırken, Bağımsız Türkiye Partisi Adayı Mustafa Doğan 8 oy aldı. 63 oy ise geçersiz sayıldı.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yenilenme kararı alınan Suvarlı Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti'den Gülfer Ağır, Vatan Partisi'nden Gazi Sabancı, Bağımsız Türkiye Partisi'nden ise Mustafa Doğan yarıştı.

Oy kullanma sırasında zaman zaman tartışmaların yaşandığı beldede jandarma ekipleri herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için geniş güvenlik önlemi aldı.

AĞIR; "HAKKIMIZ OLAN SEÇİMİ YENİDEN KAZANDIK"

Suvarlı olarak birleştik ve hakkımız olan seçimi yeniden kazandık. Bütün her şeyi suvarlı halkımıza borçluyuz. Eşim Mikail ağır'ın sırtı yere gelmedi, bu benim için yeterlidir. 31 Mart seçimlerinde haksızlığa uğramıştık. Şu an tekrar hakkımızla seçimi aldık. Sevinçliyiz, mutluyuz. Ayrıca Adıyaman'ın ilk kadın belediye başkanı seçildiğim için de çok mutluyum. Heyecandan konuşamıyorum. Suvarlı halkımıza çok teşekkür ediyorum. Elimden gelen hizmeti de sonuna kadar yapacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Beldemizde yapılacak hizmetler var. Fatma Şahin başkanımızdan da bazı sözler aldık. Ayrıca Suvarlı Beldemizin ilçe olması için girişimlerimiz olacak. Beldemizde Halk Eğitim Merkezi Kursları ile Spor Salonları kazandırmak için çabalayacağım. Kadınlarımıza yönelik çok güzel projeler düşünüyorum. Erkekler için de iş imkanları sağlamak için bütün imkanları kullanacağım. Seçim Suvarlı Beldemize hayırlı olsun. İnşallah hep birlikte Suvarlı Beldemizi güzelleştirmek için el ele vereceğiz" dedi.

Seçim Neden Yenilendi?

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde İYİ Parti Adayı Mikail Ağır 880 oy alarak Belediye Başkanı seçildi. 769 oy alan AK Parti adayı Memet Korkmaz seçimlerin ardından Mikail Ağır'ın seçilmesine engel adli sicil kaydı olduğu gerekçesiyle YSK'ya itirazda bulundu. YSK, Mikail Ağır'ın mazbatasını geri alarak belediye meclis üyeleri arasından Belediye Başkanının belirlenmesine karar verdi. Belediye meclis üyeleri de istifa edince YSK bu kez seçimlerin 4 Ağustos tarihinde yenilenmesine karar verdi.

AK Parti, 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti'den Belediye Başkanı seçilen Mikail Ağır'ın eşi Gülfer Ağır'ı 4 Ağustos seçimlerinde aday gösterdi.