Muhtarlığın gönüllü kamu hizmeti olduğunun altını çizen Türk; "Bizde siz değerli mahalle sakinleri için bu hizmete gönüllü olduk" dedi.

Muhtarın, mahalleyi ve mahalleliyi iyi tanıması gerektiğine vurgu yapan Ali Erdemoğlu Mahallesi Muhtar Adayı İbrahim Türk, mahallenin kurulma sürecinden bu yana sorunların ve yapılan hizmetlerin takipçisi olduğunu söyledi. Mahalledeki sorunlara hakim olduğunu belirten Türk; "Yeni Besni Devlet Hastanesi’nin yapılması ile birlikte Besni - Sofraz yolu üzerindeki konutlaşma giderek artmıştır. Sofraz yolunun kuzeyinde bulunan meskenler Korupınar mahallesine, güneyinde bulunan bölge ise Çat Mahallesi’ne bağlı olmasına rağmen her iki mahalle ile konum ve coğrafi bakımdan uzak olması sebebiyle bağlantısı kalmamıştı. Ayrıca 4. Etap TOKİ’nin hak sahiplerine verilmesi ile birlikte nüfus yoğunluğu yaşandı.

Bölgemizin daha hızlı ve etkin hizmet alabilmesi için yeni bir mahalle kurulması kararına istinaden dilekçe hazırladım. Besni Belediye Başkanlığı’na hazırladığım dilekçeyi sunduktan sonra Belediye meclis üyelerinin onayı üzerine Ali Erdemoğlu Mahallesi adıyla yeni mahallemiz kurulmuş oldu. Besni'mize hayırlı olsun.

Besni'mizin gelişmesinde ve kalkınmasında önde gelenlerinden olan iş adamı ve hemşerimiz Ali Erdemoğlu isminin mahallemize verilmesi mahalle sakinleri olarak bizleri gururlandırmış olup, mahallemizin geleceği noktasında bizleri şimdiden heyecanlandırmıştır.

Henüz mahallemiz kurulmadan önce bölgemizin sorunları hakkında yakinen ilgilenerek çözüm arayışları için belediyemizle sık sık görüşmeler gerçekleştirdim. Çözüme kavuşan hizmetlerden biri olan Hilal Evler Sitesi yanında bulunan parkın 8 ay önce aydınlatma problemini ortadan kaldırdık. Aynı parka çocuk oyun gruplarını belediyemiz desteği desteğiyle kazandırmış olduk. Mahalle sakinleri olarak takdirle karşılanan çalışmalarım sonucu şahsımı muhtar olarak görmek istediklerini dile getirmeleri üzerine mahallemizin sorunları kendi sorunum bilerek hizmetlerden faydalanması ve kalkınması için aday olma kararı almış bulunmaktayım.

Sloganımızla çıktığım bu yolda elimi taşın altına koyarak hizmet alabilmemiz ve sorunlarımızın çözüme kavuşması için mücadele edeceğim. Mahalle sakinlerimiz istekleri doğrultusunda hep birlikte çalışarak henüz çok uzakmış gibi görünse de, uygulamaya geçmesini planladığımız projelerimizle Yenikent’e rakip bir mahalle olmayı hedef olarak görüyorum. Hedeflerimize ulaşabilme inancıyla Ali Erdemoğlu Mahalle sakinlerimizden destek bekliyorum.

Ali Erdemoğlu Mahallemizin kurulmasında dilekçemi uygun gören Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk başta olmak üzere belediye encümenlerimize şahsım ve mahalle sakinleri adına teşekkür ediyorum" dedi.