Konu ile ilgili MHP Besni Teşkilatını ziyaret eden MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Selim Çakır, MHP MYK Üyesi Sedat Yaşar ve MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, burada birer açıklama yaptı.

"Türkiye’nin bekası için Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatı ile Belediye Başkan Adayımız Kenan Polat’ı Genel Merkezimizin ve Genel Başkanımızın emri ile adaylıktan çekmiş bulunuyoruz" diyen MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, konuşmasını şöyle sürdürdü; "31 Mart'ta yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçiminde bildiğiniz üzere MHP Belediye Başkan Adayımız Kenan Polat’tı. Ancak Millet İttifakının kazanmaması için MHP olarak önce vatanım, sonra milletim, sonra partim diyen bir teşkilat olduğumuz için, Türkiye’nin bekası için Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatı ile Belediye Başkan Adayımız Kenan Polat’ı Genel Merkezimizin ve Genel Başkanımızın emri ile adaylıktan çekmiş bulunuyoruz. Amacımız ve gayemiz Türkiye’de dinamitler ile orayı burayı patlatanlara, yollara bomba düzenekleri kuranlara belediye konusunda bu fırsatı vermemektir. Bu sebeple Belediye Başkan adayımızı çekerek, MHP Besni İlçe Teşkilatı olarak 31 Mart'ta yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti'nin adayını destekleyeceğiz. Ben Milliyetçi Hareket Partiliyim diyen ve teşkilatın emirlerine uyan her partili ve ülkücü kardeşimin 31 Mart'ta yapılacak olan seçimlerde AK Parti'ye oy vermelerini istiyorum. Çünkü amacımız Türkiye’nin geleceğidir, Türkiye’nin bekasıdır. Adayımızı çekme sebebimiz budur. Hepinizi 31 Mart'ta AK Parti'ye oy vermeye davet ediyorum" dedi. 

MHP MYK Üyesi Sedat Yaşar ise; "Bizim bir fazla belediye almak gibi bir kaygımız ve işlevimiz yok. Tamamen Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve parti olarak ülkenin bekasından başka hiçbir düşüncemiz ve hiçbir yetkimiz olamaz. Adayımızı çekmiş bulunmaktayız. Ancak İl Genel Meclisi üyeliklerinde ve Belediye Meclisi üyeliklerinde kendi partimizin adaylarını desteklemeye devam ediyoruz. Sadece Belediye Başkanlığı adaylığında Ak Parti’yi destekliyoruz" dedi.

Son olarak konuşan MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Selim Çakır; "15 Temmuz'dan sonra gelişen süreçte Türkiye’de birlik beraberlik ruhu ihtiyacı vasıl oldu. MHP inisiyatif kullanarak ülkenin bekası için AK Parti ile birliktelik oluşturdu. Bu birlikteliği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini birlikte uygulamaya koyarak, Türkiye’nin yarınını, 2023 yılının lider Türkiye’sini inşa etmek üzere bir birliktelik oluşturuldu ve bu birlikteliğin adı da Cumhur İttifakı oldu. Cumhur İttifakının seçim anlamındaki ilk birlikteliği 24 Haziran seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve milletvekillerinin ayrı şekilde seçime girmesiyle de şekillendi.

Yerel seçimlerde de Türkiye'de birçok büyükşehirlerde ve illerimizde yine Cumhur İttifakı çerçevesi içerisinde birliktelik yaptık. Ancak geldiğimiz noktada millet ittifakı hükümeti devirelim diye mücadele ederken, devleti devirmeyi göze almış, gözü kararmış bir anlayış içerisine girmiştir. Bunlar Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, HDP ve Saadet Partisi hep beraber birleştiler. Hükümeti devirelim diyerek her şer güç ile birlik ve beraberlik içerisinde mücadele ettiler.

Besni’de de aynı şekilde şer güçler, şer ittifak, zillet ittifakı burada da bir birliktelik yaptı. Bu birliktelikten dolayı da kişiler üzerinden Türkiye’de yapılacak olan ameliyatın alt yapısı hazırlanmaya çalışıldı. Bizler ülkücüyüz. Ülkücü mum misali kendisini eriterek başkasına ışık verir. Burada da  Genel Başkanımızın emri ile adayımız Kenan Polat’ında rızası alınarak böyle bir karar alındı. Bu karar doğrultusunda hiç kimsenin, hiçbir ülkücü arkadaşımın farklı şekilde hareket etmek ya da farklı bir şey yapma gibi bir düşüncesi yoktur.

Bundan sonra seçilecek olan Belediye Başkanı Ak Parti’den seçilecek olan Belediye Başkanı seçim gününe kadar Cumhur İttifakının belediye başkan adayıdır. Seçim bittikten sonrada tüm Besni'nin Belediye Başkanı olarak Besni'ye en iyi şekilde hizmet edecek. Bizler de Milliyetçi Hareket Partisi olarak vermiş olduğu vaat ve taahhütlerin takipçisi olacağız. MHP hiçbir şekilde Türkiye başta olmak üzere son zamanlarda özellikle bu konu gündeme geldiği günden itibaren ortaya çıkan spekülasyonların önüne geçmek için şunu söylüyorum. MHP hiçbir şekilde, hiçbir şartta ve hiçbir alanda bir pazarlığın içerisinde yer almamıştır ve almayacaktır. MHP Genel Başkanının emrinde, onun direktifleri doğrultusunda her türlü fedakarlığı yaparak onun direktiflerini uygulayan bir anlayışı temsil eder. Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi pazarlık pazarda yapılır. MHP ülkenin bekası için 50 yıldır mücadele eden bu mücadelesinde de 5.000’in üzerinde şehit veren, bir o kadar da cezaevine girmiş olan vatan, millet, din dendiği zaman canını ortaya koyan bir anlayışı temsil ettiği içinde burada da Saadet Partili görünüp HDP’nin sandık üyelerinin yazıldığı bir birliktelik yapan anlayışa, PKK sempatizanlarını meclis üyelerinin arasına sıkıştıran anlayışa karşı Cumhur İttifakını Besni’de devam ettireceğiz. Biz şu zamana kadar AK Partinin adayı olan, bundan sonra da Cumhur İttifakının adayı olan adayımıza sonuna kadar destek vereceğiz ve Besni halkından da MHP partisine de kontrol ve denetim gücü vermeleri adına da belediye meclis üyelikleri ve il genel meclisi üyeliklerine de destek istiyoruz" dedi.