Burada konuşan Kılıçdaroğlu; "Bizi çok eleştiriyorlar, 'şunu yaptı, bunu yaptı' diye ama CHP'liler kul hakkı yemez, komşusu açken kendisi tok yatmaz. Bunu herkes böyle bilsin" dedi. 7'den 70'e herkesin aşı ve işi olana kadar mücadeleye devam edeceğini de dile getiren Kılıçdaroğlu, her kesimi sevdiğini, herkesin hakkı ve hukuku için çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Uzay Çatı’da partililere seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan, Kahramanmaraş Milletvekili ve aynı zamanda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Öztunç, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, 22. dönem Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, 25. ve 26. dönem Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak, Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe, Besni Belediye Başkan Adayı Vakkas Açar ve belde belediye başkan adayları eşlik etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Besni’ye gelmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Besni Belediye Başkan Adayı Vakkas Açar; "

Beni burada bu kalabalıkla Genel Başkanımızı karşılayarak onure ettiğiniz için hepinize saygılarımı sunuyorum. Bende size hak için, hukuk için, adalet için 432 km yürüyen bir Genel Başkan getirdim.

10 yıl belediye başkanlığı yaptığım. Bu sürede Genel Başkanımızın bize bir bir tembihlediği iki şey vardı, ilki kesinlikle kul hakkı yemeyin dedi. İkincisi ise rozetinizi çıkarın herkesin başkanı olun dedi. Bizde sayın Genel Başkanımızın bize söylediği gibi 10 yıl boyunca ne kul hakkı yedik, ne de kimseye ideolojisinden dolayı ayrım yaptık. Herkesin başkanı olduk ve herkes ile birlikte yönettik ve bu güzel ilçemizi siz değerli Besni halkı ile birlikte yönetmenin sözünü veriyorum.

İktidar partisi diyormuş ki, eğer bize oy vermezseniz Besni'ye hizmet gelmez, biz oy vermezseniz beka sorunu olur diyorlarmış. 10 yıldır Kesmetepe'de beka sorunu mu vardı? Biz nasıl ki Kesmetepe'nin 10 yıl boyunca bütün hizmetlerini yapıp, hiç kimseye borcu olmayan ve hesabında para olan bir belediye bıraktıysak, burada da aynı şeyi yapacağız. 17 yıl boyunca Besni'yi tek başına kendince güçlü bir iktidar yönetti. Peki sizlere soruyorum, 17 yıl boyunca bir hastane dışında ilçemize ne yaptılar? Ben size her alanda söylediğim gibi, Genel Başkanımın huzurunda bir kez daha söz veriyorum. Benim belediye başkanlığımda ihaleler sizlerin huzurunda yapılacak, bütün hesap belediyenin internet sitesinde sizlerin bilgisine sorulacak ve ben bu ilçeyi 1 Nisan'dan itibaren sizlerle beraber yöneteceğim" dedi.

Vakkas Açar’ın Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu andan itibaren hiçbir ayrım yapmadan herkesi kucaklayacağını aktaran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise; "

Besni'ye birden fazla geldim, ama bu kez bir seçim için buradayım. Az önce belediye başkanımız da konuştu. Belediye başkanım diyorum artık. Besni'nin belediye başkanı kim, Vakkas başkan. Ona inanıyor ve güveniyorum. Diyebilirsiniz ki ona neden güveniyorsun. Onu Kesmetepe'den tanıyorum. İhaleleri belediyenin bahçesinde milletin huzurunda yaptı. Daha önce de söyledim, bizden belediye başkanlığı yapacak herhangi bir arkadaş kim olursa olsun, harcadığı her kuruşun hesabını millete verecek, boğazından aşağı haram lokma inmeyecek ve kul hakkı yemeyecek. Bize çok şey söyleyebilirler. Malum bizi çok eleştiriyorlar, CHP şunu bunu yaptı diye. Ama Cumhuriyet Halk Partisi kul hakkı yemez, belediye başkanları kul hakkı yemez, komşusu açken yatağında tok yatmaz. Bunu herkesin bilmesini istiyorum.

Belediye başkanlarından iki şey bekliyorum. Hepinizin huzurunda da Vakkas Başkandan söz alacağım. Birincisi Belediye Başkanı seçildiğin gün, Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğun 1 Nisan'da artık hiçbir ayrım yapmadan Besni'yi kucaklayacaksın. Falanca mahalle falanca kişi bana oy vermedi diye bir şey kabul etmiyorum, herkesi kucaklayacaksın. Ama burada bir pozitif ayrımcılık bekliyorum. Eğer bir mahalle fakir ise oraya daha fazla hizmet götürecek ve herkesin yaşam düzeyi yüksek olacak.

İkincisi bütçe görüşmeleri sırasında demiştim ki asgari ücret net 2.200 TL olsun. Hiç değilse bu ücretle insanlar kör topal geçinsin diye ama 2.020 TL yaptılar. Bizim belediyelerimizde asgari ücret net 2.200 TL olacak. 1 Nisan'da inşallah Vakkas Başkan seçilecek ve Besni Belediyesinde çalışanların maaşları net 2200 TL olacak. Dolayısı ile 2020 TL asgari ücretle herkes çalışırken, 1 Nisan'dan itibaren Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde asgari ücret 2200 TL olacak.

Bir şeyin daha sözünü istiyorum. Biz kimsenin aşı ile ekmeği ile oynamayız. Herkesin işi olsun, herkesin aşı olsun, herkesin evinde tencere kaynasın, her evde huzur ve bereket olsun. Bunu isteriz. Vakkas Açar başkan olduktan sonra hiçbir işçinin işine son vermeyeceksin. Kim ne olursa olsun, çalışanın hakkını vereceksin ve herkesin işine saygı göstereceksin. İnşallah Vakkas Başkan 1 Nisan'da o koltuğa oturacak ve bizlerde Besni'ye gelerek kahvesini içeceğiz, verdiği sözlerin takipçisi olacağız.

CHP'li belediye olursa memlekete hizmet gelmez, hükümet para göndermez diyorlar. Buna sakın inanmayın, böyle bir şey yok. Belediye gelirleri kanunu var. Başkana ve Besnililere söz veriyorum, sizin kardeş belediyeniz İzmir Büyükşehir Belediyesi olacak. Kardeş belediye İzmir Büyükşehir belediyesi olacak dediysek söz burada kalmayacak. Vakkas Açar'ı başkan seçeceksiniz, ben de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte buraya geleceğim. Benim verdiğim sözü havada bırakmayacak, oda gelecek, oda hizmet edecek, ne istiyorsanız ne gerekiyorsa yapılacak.

Ayrıca Belediyenin zaten bütçesi var, geliri var. Her türlü yardımı, her türlü tasarrufu yapabilecek durumda. Dolayısı ile Besni'ye genç, yetenekli, arkasında toplu iğne kadar kara bir leke olmayan, Besni'ye hizmet etmek için mücadele eden bir arkadaş. Size hizmet edecek, eğer bir kusuru olursa beraber diyeceğiz ki şu eksiğin var, şu kusurun var, şu yanlışın var diyerek düzelteceğiz.

Çiftçinin durumunun iyi olmadığını, Besni'nin durumunun iyi olmadığını, memlekette işsizliğin olduğunu ve işsizliğinde büyük boyutlarda olduğunu ben biliyorum. 7 milyona yakın gencimiz işsiz iş arıyor. Dolayısı ile bir belediye başkanı ben bütün herkese iş bulacağım deme iddiasında bulunamaz. Ancak şunu iddia edebilir, ben yeni iş alanları oluşturacağım, yeni istihdamlar sağlayacağım.

Burada Belediyenin kreşi yok. Her mahalleye bir kreş açacaksın, her anne de sabahları çocuklarını o kreşe teslim edecek. Her annenin de buna hakkı var. İnşallah Vakkas Başkan bunu da gerçekleştirecek. Bir daha buraya geldiğimde Vakkas Başkanın hizmetlerini hep beraber göreceğiz ve hep beraber denetleyeceğiz. Daha önce Belediye Başkanlığı yaptığı dönemlerde defalarca denetlendi. Müfettişi geldi, kontrolörler geldi, herkes geldi. Toplu iğnenin ucu kadar bir şey bulamadılar. Çünkü onun özelliği kul hakkı yemez ve herkese saygı duyar. Onun özelliği Besni'yi bu bölgede marka yapmaktır. Besni'nin üzümünü bütün Dünya'nın bilmesi ve öğrenmesi lazım. Besni üzümü sıradan bir üzüm değildir. Arabistan'ın nasıl ki hurması varsa, Besni'nin de üzümü Arabistan'ın hurması olmak durumundadır. Bunu herkesin kabul etmesi lazım.

Her şeyi bir tarafa bırakıp Vakkas Başkanda buluşalım. Sizleri seviyorum, sizlere güveniyorum ve sizler için mücadele ediyorum. 7'den 70'e herkesin işi aşı olana kadar mücadele edeceğiz" dedi.