31 Mart'ta Kesmetepe Beldesinde 1097 oyun geçerli sayılı seçimde CHP adayı Hasan Koca ile Demokrat Parti adayı Yusuf Parlak 281 eşit oy almıştı. İlçe Seçim Kurulu bu eşitliğin ardından kura çekilmesine karar verirken, CHP adayı Hasan Koca kura çekimine itiraz ederek konuyu Yüksek Seçim Kurulu'na taşıdı. YSK ise CHP Adayı Hasan Koca'nın itirazını değerlendirerek beldede seçimlerin yeniden yapılmasına karar verdi.

Bu kararın ardından seçimin 2 Haziran 2019 Pazar günü yapılmasına karar verildi. Kesmetepe beldesinde bugün yenilenen seçim için seçmenler yeniden sandık başına gitti.

Sabah saat 08.00'den itibaren beldede oy kullanılacak yerlere giden vatandaşlar oylarını kullanmaya devam ediyor. 5 adayın yarıştığı seçimde 1205 seçmen 6 sandıkta oylarını kullanıyor. Oy kullanma işlemi 17:00'de sona erecek.

Kesmetepe'de Belediye Başkanlığı için AK Parti'den Mehmet Yıldırım, CHP'den Hasan Koca, MHP'den Mehmet Korkmaz, DP'den Yusuf Parlak ve DSP'den Ali Yılmaz yarışıyor.

Amaçlarının Kesmetepe'ye hizmet olduğunu söyleyen adaylar, seçimin huzur ve barış içerisinde geçmesini temenni ederek, kazananın Kesmetepe olmasını istediklerini söyledi. Bazı seçmenler ise, Kesmetepe'nin hizmet almasını istediklerini söyleyerek, seçimlerin herkes için hayırlı olmasını dilediler.

AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem ise; "Bugün Türkiye genelinde 5 yerde 2 Haziran'da yenilenen seçimlerle ilgili alınan kararlar neticesinde Besni'mize bağlı Kesmetepe Beldemizde de seçimin yenilenmesi kararı alınmıştı. Bugün seçim bölgemizdeyiz ve sandıklarımızı geziyoruz. Vatandaşın sandığa gelişi gayet iyi. Duyarlı vatandaşlarımız Ak Parti'yi bugün burada birinci çıkartacak. Biz Milletvekillerimiz, il başkanımız, merkez ilçe başkanımız ve teşkilatımızla birlikte bugüne kadar mücadele ettik. İnşallah bu mücadelenin meyvesini toplayacağız ve Cumhurbaşkanımıza Kesmetepe'yi de hediye edeceğiz. Seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, adaylara başarılar diliyorum" dedi.

Çiğdem'den sonra konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış; "Demokrasinin gereği olarak bugün vatandaşlarımız kendilerini 5 yıl süre ile idare ve hizmet edecek başkanını seçiyorlar. Siyasi partiler bu noktada büyük gayret içerisindeler. AK Parti olarak biz teşkilatımızdaki her kadememiz ile beraber Kesmetepe'de bir gayretin içerisindeyiz. Beklentimiz inşallah AK Parti'mizin istikameti yönünde halkımız oy kullanacak şeklindedir. Biz görevimizi sonuna kadar yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Son söz milletindir. Seçimin Kesmetepe'ye hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.