Seçim İrtibat Bürosu önünde düzenlenen törende Süleyman Karabaş ve Cuma Ekinci aileleri yaklaşık 150 kişilik bir grupla CHP saflarına geçti.

Törende bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Besni Belediye Başkan Adayı Vakkas Açar; "Biz 115 gün önce adaylığımız açıklandığında size bir şey söylemiştik. Biz demiştik ki güzel ilçemizde 20 yıllık siyaset geçmişinden sonra bembeyaz bir kilim sereceğiz, bembeyaz bir örtü sereceğiz. 20 yıllık siyasi geçmişin üzerine tüm Besni’mizin içinde bulundurduğu bütün renklerini ve motiflerini işleyeceğiz demiştik. Bugün görüyorum ki biz bunu başarmışız. Şuan burada Besnililer var, köylüler var, Türkler var, Kürtler var, Aleviler var, Sünniler var. Şuan burada herkes var. İşte bizim söylediğimiz gibi, bizim tek gücümüz önce hak, sonra halk. Biz bu güzel ilçemize birliğin sözünü verdik, huzurun sözünü verdik, mutluluğun sözünü verdik. Ayrıştırılmayan, ötekileştirilmeyen, onun adamı bunun adamı denmeyeceği bir Besni vaat ettik ve halk ile buluştuk. Bunu da başardık.

Belki iktidar partisinin adayı değiliz, belki bizim arkamızda çok büyük güçler olmayabilir, ama bizim yanımızda bizimle yürüyen halk var. Biz önce Allah'a, sonra sizlere güvendik ve sizlerle yola çıktık. Biz inşallah 31 Mart'ta sizlere birlikte bu büyük görevi üstlendiğimizde herkes şundan emin olsun ki, o belediyede bir tane başkan olacak ve o başkan sizlerle buluşmak için araya aracı koymayacak. Herkes o başkana ulaşabilecek. Şerefle, gururla ve onurla 10 yıl bir belediye başkanlığı geçmişimiz var. Varsa bir yolsuzluğumuz, varsa bir hukuksuzluğumuz, varsa bir huzursuzluğumuz çıksın söylesinler. O gün orada nasıl başardıysak, burada da sizlere Besni’mizde huzuru vaat ediyorum. Besni’de yoksulluk var dedik, işsizlik var dedik, bunlarda haklıyım. Bugün Besni’nin birçok mahallesinde hala toprak evlerde oturan arkadaşlarımız var, hala evi üzerine yıkılmak üzere olan kardeşlerimiz var. İşte bu yoksulluğun ve işsizliğin emaresidir. Biz birilerini değil, bir aileyi değil, biz Besni’yi komple zengin edeceğiz" dedi.