Konu ile ilgili HDP Besni İlçe Başkanı Ali Cirit, HDP Besni İlçe Eş Başkanı Nazlı Gündoğan ve DBP Besni İlçe Başkanı Tahir Atağan tarafından yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Ülkemizin ihtiyaç duyduğu en önemli şey demokrasi için yan yana gelmektir. Biz bu konuda ilçemizdeki tüm toplumsal muhalefet partilerini emek ve demokrasi güçlerini, demokrasiden barıştan yana olan herkesi ortaklaşmaya ve yan yana gelmeye davet ettik.

Demokrasiden insan haklarından hukukun üstünlüğünden adaletten, liyakatten ve özgürlüklerden hızla uzaklaşan AKP tek adam iktidarı ülkemizin ekonomik kaynaklarını uluslar arası tekellere ve yandaşlara peşkeş çekerek halkı ekonomik krize mahkum etmiştir. Krizin faturasını ödememek için sözde beka sorunu olduğunu söylemekteydi. Esas beka sorunu olan ülkemiz değil, AKP-MHP faşist ittifakıdır. Altı milyon HDP'li demokratik Türkiye'nin birlik ve beraberliğin garantisidir.

Tek adam iktidarı AKP-MHP ittifakını geriletmek için kayyum atanan belediyelerimizi Amed'de, Van'da  Batman'da her yerde mutlak kazanacağız. Halkımız iradesine sahip çıkacaktır.

Demokratik kanalların açılması sorunların demokrasi içinde çözülmesinin önünde engel oluşturan AKP-MHP faşist ittifakı geriletmek için demokratik muhalefet güçleriyle birlikte hareket ediyoruz. Kazandığı zaman AKP'ye geçmeyeceğinden emin olduğumuz HDP'yi hedef almayan halklarımızın kimlik ve kültürüne inancına ve değerlerine saygılı olan, tek eşli ve yolsuzluğa adı karışmayan dürüstlüğüyle saygı gören muhalefet adaylarını desteklemek adına aday göstermiyoruz. İlçemizde demokratik muhalefetin kazanması için kazanmaya yakın adayın Vakkas Açar olduğuna inanıyoruz. Halkların kimliklerine değerlerine saygılı olduğundan, iki dönem yaptığı belediye başkanlığında usulsüzlük ve yolsuzlukla yandaşlıkla anılmadığında tek eşli olduğundan HDP Besni İlçe Teşkilatı olarak Vakkas Açar'ı desteklemenin gerekliğine inanıyoruz. Kendisine seçim çalışmalarında katkı sunmak isteriz. HDP teşkilatı ve HDP'li seçmenlerle kuracağı olumlu ilişkiler adaya olan ilgi ve desteği artıracaktır. Bunun anahtarı HDP'yi kabul etme gereken ilgi ve saygıyı göstermektir.

İl Genel Meclisi için ise hiç bir parti ile güç birliği yapmıyoruz. İl Genel Meclisi seçimlerine partimiz adına giriyoruz. Ayrıca Çakırhüyük'ten belediye başkan adayımız Haci Doğan'dır.  

İl Genel meclisinde HDP'yi desteklemek ülkemizin geleceği için çok önemlidir. HDP'ye oy vermek bizim olanı sahiplenmektir. HDP'ye oy vermek kayyumları ret etmektir. HDP'ye oy vermek barış adalet, hukukun, insan haklarını emekçi ve ezilenlerden yana olmaktır" dedi.