İlk genel seçimde CHP'yi iktidar yapma mücadelesine omuz vermek için tekrar aday olduğunu söyleyen Deniz Çakmak; "Biz sizlerle birlikte ülkesini düşünen, kardeşçe bir yaşamı düşleyen hemşerilerimizin sesi olduk. Özgür iradeyi etkin kılmaya çalıştık, partililerimizi baş tacı yaptık, örgütümüzle, kadın ve gençlik kollarımızla, muhtarlarımızla, belediye başkanlarımızla, meclis üyelerimizle beraber, halkımıza hizmet ettik. Adıyaman’ımızda herkesi kucaklayacak, insanlarımızın yüreklerine ve vicdanlarına dokunarak onların sözcüsü ve öncüsü olacak bir siyaset anlayışını ortaya koymak için gece gündüz demeden hep birlikte mücadele ettik. Cumhuriyet kazanımlarını, Atatürk Devrimlerini koruduk ve daha da ileriye taşımak için çalıştık. Yılmadan usanmadan gelecek nesillere hak hukuk ve adaletin egemen olacağı bir Türkiye hediye etmek için partimizin genelde belirlediği politikaları, yerelde güçlü bir şekilde savunduk. Kentimizde mezhep, dil, din, ırk, cinsiyet, renk ayrımı yapmaksızın toplumsal barışın mimarlığını üstlendik ve bundan sonrada üstleneceğiz.

Bizler hesap veren bir yönetim anlayışı ile çıktığımız bu yolda partimizi iktidara taşımak için, hepimizin katılımcı demokratik bir örgüt yapısını daha da güçlendirmek için, kadınlarımızın daha etkin olacağı siyaset yapısını birlikte hayata geçirmek için, nüfusumuzun çoğunluğunu oluşturan gençlerimizin siyasette söz sahibi olmalarını dün istemiştik. Bugünde önlerini açmak, seslerine güç katmak, çoğunluğa değil, çoğulculuğa dayanan demokratik yönetim anlayışını sürekli kılmak için daha fazla söz sahibi olmalarını sağlamak istiyoruz.

Adıyaman’da ilk genel seçimde partimizi iktidar yapma mücadelesine omuz vermek için, il örgütümüz, ilçe örgütlerimiz, milletvekilimiz, belediye başkanlarımız,kadın ve gençlik kolları başkanlarımız, meclis üyelerimiz, yönetici arkadaşlarımız ve partililerimiz ile birlikte sorunları, ve sıkıntıları aşmak, yapılmayanı yapmak, başarılmayanı başararak yurttaşlarına dokunan, sorunlarını bilen, gören, duyan bir örgüt yapısını daha fazla güçlendirmek için, hayalini kurduğumuz bir Adıyaman inşa etmek için, emeği baş tacı yapan ve sokağın nabzını tutan bir yönetim anlayışını hayata geçirmek için, ülkemizin, milletimizin, evlatlarımızın, geleceği adına hissettiğim sorumluluk duygumla, yarınlarımızı yeniden umutla inşa edeceğimize olan inancımla ve parti içi demokrasi anlayışına güvenle 16 Şubat 2020 Pazar günü yapılacak olan 37. Olağan Kongremizde Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Başkan adayıyım. Bu zorlu yarışta örgütümüzün takdiri, vicdanınıza emanet olmaktan gurur duyuyorum" ifadelerine yer verdi.