Geçtiğimiz hafta yapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanlığı seçiminde başkanlığa seçilen Mehmet Sırrı Burak Binzet mazbatasını alarak göreve başladı.

İl kongresinde Genel Merkez delegeliği için seçilen 10 kişiden 6'sı Besnili delegelerden oluştu. Besnili delegeler Vakkas Acar, Nejdet Arıcı, Hakan Kılınç, Atilla Mencik, Tuba Aykanat ve Zeynep Saya olurken, diğer deleler ise Emine Köseler, Ali Murat Bilgiç, Zeynel Akdoğan ve Karip Bozkurt.

CHP Adıyaman İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri ise; Cengiz Ağaoğlu, Doğan Akgün, Hüseyin Aslan, Mehmet Ali Bektaş, Güzel Biçer, Murat Nehir, Kamber Çavuş, Kemal Demir, Özlem Göktaş, Doğan Gülmez, Ali Hamamcı, Hüseyin Gazi Işık, Ömer Kaplan, Nusret Söylemez, Mehmet Ali Şahin, Fatma Ünlü, Kemal Balıbay, Mehmet Levent Bozat, Cemile Cümert ve İsmet Tanrıverdi'den oluştu.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri; Ayhan Tutdere, Sezgin Tuncay, İmam Taşkın, Abuzer Coşkun, Ahmet Vural, İsmail Bildik, Ahmet Akın, Zeynal Abidin Göçer, Adnan Özer, İsmet Sekman, Emin Beyaz, Mehmet Coşkun, Sabri Şahin, Selahattin Bozkurt, Sabri Çayır, Mahmut Özdemir, Zeynal Çelik, Şeyho Çoraplı, Enver Önge ve Nusret Çınar.

Disiplin Kurulu Asil Üyeler; Aziz Bozselçuk, Hasan Coşkun, Şaban Cümert, Abuzer Çelik, Bülent Etyemez, Kemal Şimşek, Faik Taş, Hasan Taşar ve Abuzer Yıldız.

Disiplin Kurulu Yedek Üyeler; Ali Balıbay, Perihan Tutdere, Selahattin Yücel, Ali Gerçek ve Ramazan Gürbüz.

Genel Merkez delegelerinden 6'sının Besnili olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyen CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Açar; "Geçtiğimiz hafta yapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanlığı seçimimiz kalabalık ve coşku içerisinde geçti. Seçimi kazanan Sayın Mehmet Sırrı Burak Binzet, mazbatasını seçim kurulunun elinden değil, önceki Başkan Deniz Çakmak'ın elinden aldı. Kaybedeni olmayan kongrede mazbatayı önceki başkandan almak kazananın değil, devir teslim töreninin mazbatasıdır. Öncelikle herkesin bunun bilincinde olması gerekiyor. Bizden önceki arkadaşlarımız da çok güzel mücadele verdiler ve güzel çalışmalar sergilediler. Biz inanıyoruz ki bundan sonra Mehmet Sırrı Burak Binzet başkanımızla kaldığı yerden güzel bir şekilde gideceğiz. Biz eleştirmek için değil, barışmak ve kucaklaşmak için buradayız ve bu düşünce ile yolumuza devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.