1967 yılında Gölbaşı'nda doğan İsmail Mutlu'nun anne ve babası Besnili olup, Baba 1964 yılında ilk Almanya'ya gelenlerden ve 1980 yılında annesi ve üç abi ve ablası, ile Almanya'ya işçi ailesi olarak geldi. İsmail Mutlu Yaşadığı Geislingen şehrinde 10 yıldır Belediye Meclisinde (Stadtrat) Encümen olarak görev almakta. Bundan 10 yıl önce bu bölgede bir tarih yazmıştı. İlk Türk kökenli olarak Belediye Meclisine girmeyi başarmıştı ve şimdi Belediye Başkan Yardımcısı olarak Güney Almanya’da bir tarih daha yazdı.

İsmail Mutlu, birçok kültür dernekleri işlerinde ve uzun zaman Dünyaca ünlü WMF Fabrikasında işçi temsilcisi ve Yeşiller Partisi Başkanlığı, Uyum Komisyonu gibi çalışmalarında kendini gösteren ve Geislingen halkı tarafından çok sevilen aldığı sansasyonel oylarla kendini göstermişti.

İsmail Mutlu, Dünyaya açık, Irkçılığın olmadığı, Dayanışma içinde, Renkli ve Çevreye duyarlı bir toplum için Mücadele edeceğini ve Şahsını layık gören Geislingen Halkı, Yeşiller Parti Grubu ve tüm Meclis üyesi arkadaşlarına canı gönülden teşekkür etti.