21.842 seçmenden 18.496 seçmenin oy kullandığı Besni'de AK Parti Adayı E.Mehmet Emre 7958 oy alırken, CHP Adayı Vakkas Açar 3899, Saadet Partisi Adayı Reşit Alkan 5545, bağımsız aday İsmail Kıran ise 62 oy aldı. 807 oy ise geçersiz sayıldı. 186 oy alan MHP Besni Belediye Başkan Adayı Kenan Polat ise seçimden 3 gün önce Cumhur ittifakı nedeniyle adaylıktan çekilerek AK Parti'ye destek verdi.

AK Parti, seçim karargahında büyük bir sevinç yaşanırken, diğer partilerin karargahlarında ise hüzün hakim oldu.

İlçemize bağlı 5 beldeden Şambayat ve Kesmetepe'yi CHP kazanırken, Çakırhüyük'ü MHP, Suvarlı'yı İYİ Parti, Köseceli'yi ise AK Parti kazandı.

Rakamların açıklanmasının ardından AK Parti Besni İlçe Başkanlığı uzay çatıda teşekkür mitingi düzenledi.  

Teşekkür mitinginde konuşan AK Parti Besni İlçe Başkanı Av. Mustafa Çiğdem; "Öncelikle bugüne kadar vermiş olduğunuz gayretler için Kadın kolları başkanımız ve ekibi ile gençlik kollarımız ile gençlerimiz başta olmak üzere, ana kadememize, MHP Teşkilatına, MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Polat'a, MHP İlçe Başkanı Hamdi Arslan'a ve tüm Besnili hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum.

En başından söylediğimiz gibi, bizim adayımız halkın adayıdır, bizim adayımızı halk istedi dedik. Ama birileri bunu hazmedemedi. Bu halk isterse iftiraya, yalana, dolana, hırsızlığa nasıl tokat vurulurmuş bugün gösterdi. Hepinizin eline koluna sağlık. Bizim seçim sürecindeki en mutlu günümüz bugündür. İnşallah hep birlikte el ele gönül gönüle Besni Belediyesini teslim almaya gideceğiz. Böylesine inanmış bir Besni'nin önünde hiç kimse duramadı, duramazda. Artık Eyyup Mehmet Emre bizim Belediye Başkanımızdır. Şimdi daha fazla tevazu ve gayret zamanı. Çünkü Besni'nin çok eksiği var. Allah'ın izni ile bu eksiklikleri çözecek ve Besni halkını kucaklayacak bir Belediye Başkanımız var. Sizlerin duası ve desteği sayesinde bu seçimden zaferle çıktık. Teşkilatımıza ve oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Seçim sonucu Besni'mize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Çiğdem'den sonra konuşan Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre ise; "Rabbimin izni ve sizlerin desteği ile aziz milletimiz kararını verdi. 5 yıl boyunca sizlere hizmet etmek için çalışacağız. Bizlere düşen görev haram yemeden, sizlerin hakkını ve hukukunu hiçbir kimseye peşkeş çekmeden sizlere hizmet etmek olacaktır. Allah hepinizden razı olsun. Bizleri mahcup etmediniz. Ankara'nın imkanlarını Besni'ye getireceğiz. İstihdamın önünü açabilmek için büyük mücadele içerisine gireceğiz. Ben ne söz verdiysem inşallah onu gerçekleştireceğim. Belediyenin kapısını bir gün dahi kapalı görürseniz bu kardeşinizden hesap sorun. O kapı sizlere her zaman açık olacaktır. Omuzlarımıza yüklediğiniz yükün farkındayız. Hepiniz büyük bir özveri ve gayret gösterdiniz. Sizlerin hakkını ödeyemem. Desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Son süreçte büyük bir dava adamlığı göstererek, bizim için aslolan davadır diyerek adaylıktan feragat eden Kenan Polat kardeşime buradan teşekkür ediyorum" dedi.