Başkan Arslan, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Seçim sürecinin başlamasından bugüne kadar Milliyetçi Hareket Partisi ısrarla Besni'de herhangi bir ittifak olmayacağını açıklamıştır. Ancak bazı çıkar grupları ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin oy kitlesini Manipüle etmek, seçim sonuçlarını bu dedikodularla az da olsa değiştirmek ümidi içinde olanlar kamuoyuna ısrarla bu ve buna benzer dedikoduları yaymaktadır. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi kendi parti tüzüğü ve Bağımsız  Hiyerarşik bir yapısı bulunan ve ülkesinin geleceği için her zaman gerekli siyasi hamleleri üstlenebilen bir yapıdadır. Söz konusu ülke çıkarları olunca kişisellikten çok ülke menfaatlerini göz önüne alan bir duruş sergilemektedir. Nitekim Geçmişte ülkenin zor süreçlere girdiği zamanlarda Milliyetçi Hareket Partisi'nin kararlı Duruşu sayesinde En zor süreçler aşılmış ve bu kararlı duruş Türk milleti içinde örnek bir davranış olarak tarihe geçmiştir. 31 Mart Yerel Seçimlerinde istikrarlı ve milli duruşunu hiçbir şekilde hiçbir şartta bozmamış olan Milliyetçi Hareket Partisi Besni ilçe teşkilatı ve adayımız Kenan POLAT  ile yerel seçimlere katılacaktır. Güzel ilçemiz Besni hak ettiği en güzel, en doğru hizmetlere ancak ve ancak Milliyetçi Hareket Partisi kadrolarıyla ulaşacaktır. Yine belirtmek istiyoruz ki Milliyetçi Hareket Partisi Besni'de herhangi bir siyasi ittifak içerisinde değildir ve herhangi bir siyasi oluşumu desteklememektedir. Kendi adayı Kenan Polat ile 31 Mart yerel seçimlerine katılmaktadır.  Bunun aksi algı oluşturmak isteyen kişiler ve çıkar gruplarının amaçlarına ulaşamayacaklarını  belirtmek isteriz. Saygıdeğer Besnilerin bu gibi dedikodulara itibar edilmemelerini rica ediyoruz.  Yapılan dedikodular art niyetli ve çıkar amaçlıdır. Maalesef bu algıyı yaymak isteyenler Besni'nin geleceğini baltalamayı planlamaktadır.

Biz Milliyetçi Hareket Partisi Besni İlçe Teşkilatı olarak Besni halkından bu seçimde en doğru kararı almalarını boş vaatlerle zemini olmayan söylemlerle, geçici rahatlık sağlayan kelimelerle oluşturulmuş olan seçim kampanyalarına itibar etmemelerini istiyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi seçim ofisimiz Atatürk Caddesinde Kent Kıraathanesidir. Bütün Besnili hemşerilerimizi seçim ofisimize davet ediyoruz.

Ülke menfaatlerini koruyan milli ve manevi değerlere hak ettiği şekilde saygı gösteren MHP, güzel ilçemiz Besni'ye de sahip çıkacaktır.

Oy kullanmaya gittiğinizde Besni için istediğiniz gelişmeyi desteklemek için evet mührünü MHP ve üç hilalin altına vurarak istediğiniz değişimi başlatabilirsiniz" dedi.