Hergeçen gün daha da güçlendiklerine dikkat çeken Alkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, "Yaptırdığımız araştırmalar bu yönde.Her geçen gün daha da güçleniyoruz.  Adaylık süreci başladığı günden bu yana yaptığımız olumlu çalışmalar vatandaşımızda karşılık buldu ve gözle görülür bir şekilde oy oranımızı artırdık.Vatandaşlarımızın partimize göstermiş olduğu bu yoğun ilgi dolayısıyla 31 Mart’ta rekor bir oy oranı ile inşallah zafere ulaşacağız. Şu anda bizim yaptığımız araştırmalara göre partimiz ilk sırada yer alıyor.
Bu zaferle birlikte güzel Besnimiz ve sizler fazlasıyla hak ettiğiniz hizmetlere bir bir kavuşacaksınız. İnsan odaklı yönetim anlayışı kısa ve uzun vadeli projelerle Besni’nin çehresini değiştireceğiz. Hedefimiz herkesin yaşamaktan mutlu olduğu, iftihar ettiği ve gururlandığı bir Besni olacak.
Bu çalışmalarımızı birlik ve beraberlik içinde yürütürken, kalpler ve gönüller kazanarak huzurlu bir Besni oluşturacağız. 
Geçmişten ders alarak, Besnimizin ötelenmiş sorunlarına köklü çözümler üreteceğiz. Bunun için en büyük avantajımız yine Erdemoğlu Holding olacaktır. Belediyenin kendi imkanlarının yanı sıra Sayın Ali Erdemoğlu’nun bize vereceği destek Besni’de hizmetleri ikiye katlayacaktır.
Diğer yandan sosyal belediyecilik uygulamalarında; kültür-sanat, gençlik, spor, sağlık ve eğitimde de şehre vizyon kazandıran adımları kararlılıkla atacağız. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlayacağız."