Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan festival çeşitli etkinliklerle son buldu.

Festival sonunda açıklama yapan Aşiret Sözcüsü Ömer Arslan; "Ülkemizin tüm yörelerinden gelen aşiretimizin çok değerli mensuplarının katıldığı 2. geleneksel festivalimizin amacı dayanışma ruhu ile hareket ederek, aşiret mensuplarımızın ülkemizin neresinde olursa olsun birlik ve beraberliğini sağlamaya giriştikleri her mücadelede sosyal, ekonomik, eğitim gibi her alanda başarıya ulaşmasına katkıda bulunmak. Bu anlamda çok güzel ve verimli bir etkinlik oldu.

Şavak aşireti kırsalında yaşayan ve göçer hayvancı bir yaşam tarzıyla karakterize edilen Şavaklı toplulukların sahip oldukları farklı diller bağlamında gösterdikleri etniklik biçimlerinin özgünlüğü, kültür ve kimlik Şavak Aşireti (Şavak, Şakak veya Şekak) olarak bilinen bu aşiret , Türkiye-Irak-İran üçgeninde yaşayan Şikak aşiretinin Anadolunun orta kısımlarında yaşayan bir koludur. Kurmanci'nin Şıkaki lehçesini ve dımıli lehçesi  konuşurlar.özellikle Çemisgezek, Pertek ve çevre köylerinde yaşamakta olan genel  anlamda "Şavaklılar" sıfatıyla adlandırılan bu topluluklar göçebe olarak yaşar, geçimlerini hayvancılıkla sağlarlar. Bazı kişiler Şavaklıları Oğuz Türklerinin bir kolu olarak bilinirler" dedi.