Yeşilay Adıyaman Şubesi tarafından hazırlanan ‘Sağlıklı Nesil, Sağlık Gelecek’ isimli proje kapsamında, Adıyaman’daki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılabilecekleri Afiş, Şiir, resim, Karikatür, Kısa Video ve Kompozisyon yarışmaları düzenlenecek.

Konu ile ilgili bilgi veren Yeşilay Adıyaman Şubesi Başkanı Hakan Özöncel, “İnsanın beden ve ruh sağlığı üzerinde sebep olduğu yıkıcı etkilerin yanı sıra, beraberinde getirdiği toplumsal sorunlar nedeniyle, sigara, alkol ve madde bağımlılığı çağımızın en önemli sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Son yıllarda gündemimize giren ve hakkında giderek daha çok bilimsel araştırma ve tartışma yapılan teknoloji bağımlılığı ise konuya kamuoyunun dikkatinin çekilmesi adına üzerinde daha çok çalışılması gereken yeni bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bağlamda, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin, zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini sağlamak, sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavratmak, Yeşilay Cemiyeti’nin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi yapmaktır” dedi.

Projenin amacı hakkında da bilgi veren Özöncel şunları söyledi: “İl genelindeki tüm resmi ve özel okullarda okuyan öğrencilerimiz, afiş yarışması (Liseler), resim yarışması (İlkokullar), karikatür yarışması (Liseler), kısa video yarışması (Liseler), şiir yarışması (Ortaokullar) ve kompozisyon yarışması (Liseler) için başvuruda bulunabilecekler. Yarışmaların sonunda her kategoride dereceye girecek birinci yarışmacılara 600 TL, ikinci yarışmacılara 400 TL ve üçüncü yarışmacılara 200 TL ödül verilecek. Seçme ve değerlendirmenin ardından dereceye giren kişiler için bir ödül töreni düzenlenecek, ödül almaya hak kazanan öğrencilerin okullarından ve ailelerinden izleyicilerin de yer aldığı törende, Yeşilay Şube ve Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen protokolde yer alan kişiler tarafından sahiplerine sunulacaktır. Bu projedeki asıl hedefimiz, bağımlılıklar konusunda genç nesillerin farkındalık kazanmasını sağlamak ve bilinç oluşturmak, gençlerin girişimcilik ve yaratıcılık becerilerini destekleyerek, kültürel, sosyal ve yerel kalkınmaya katkıda bulunmak, gençlerin tüm insan hak ve özgürlüklerinden tam olarak yararlanan, sağlıklı bireyler olarak yaşamın tüm alanlarına etkin katılımlarını desteklemek, gençlerin toplumla iletişimlerini daha sağlıklı hale getirmek, yaratıcılık yoluyla kendilerini ifade etme becerilerine katkı sağlayarak özgüvenlerini geliştirmek, kendi geleceklerini oluşturmalarını sağlayacak fırsatlara erişimlerini sağlamak, gençlerin yaşadıkları topluma aidiyet duygusunu ve duyarlılıklarını geliştirmek, gençlerin teknolojinin faydalı kullanımı hakkında söylem geliştirmesini sağlamak ve sosyal medyanın bilgilendirici işlevini öne çıkarmaktır.

Detaylı bilgi Yeşilay Adıyaman Şubemizden alınabilecektir.”