İlçemize bağlı Uzunkuyu köyünde  yeni tip koronavirüs (Kovid-19) taşıyan hasta sayısı 21'e yükseldi.

Son olarak Memet K. isimli 14 yaşındaki çocuğun corona virüs test sonuçları pozitif çıktı Böylece Uzunkuyu'daki vaka sayısı 21 olurken Besni'deki hasta sayısı ise toplamda 26'ya ulaştı.

Yaklaşık 1 haftadan beri yaşanan gelişmeler de, Gaziantep'te tekstil fabrikasında çalışan F.B. kendisine ait bağ bahçesinde çalışmak üzere Uzunkuyu köyüne geldi. Fabrikada ki işçilerde korona virüs (Covid-19) rastlanınca F.B'de test yaptırdı. F.B. ile birlikte ailesinden 5 kişinin daha test sonucu pozitif çıktı. İlçemizin  büyük köylerinden birisi olan 800'ün üzerinde nüfusa sahip Uzunkuyu köyünde 6 kişide korona virüs (Covid-19) testi pozitif çıkınca Besni İlçe Hıfzıssıhha Kurulu üyeleri karar ile köy karantina aldı. Köye giriş ve çıkışlara güvenlik güçleri izin vermiyor. F.B.'nin köyde temas ettiği düşünülen 27 kişiye daha numune örnekleri alınarak test yapıldı.

Yapılan test sonucunda 27 kişi içerisinden 13'ünde test sonucu pozitif çıktı. Daha sonra eklenen vakalarla birlikteü köydeki vaka sayısı 21'e yükseldi.