Taş; “Sağlık Bakanlığı yatırım programında olup TOKİ tarafından ihale edilerek 2010 yılında yapımına başlanan 75 Yataklı Besni Devlet Hastanesi ve personel lojmanlarının inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Yüklenici firma geçici kabul için TOKİ’ye müracaatını yaptı.

İnşaat maliyeti 21 Milyon Türk Lirası olup, yaklaşık 20.000 m2 kapalı alana sahip olan hastanemiz, uzun yıllar Besni’ye sağlık hizmeti verebilecek düzeydedir. Poliklinik, acil servis, diyaliz servisi, görüntüleme merkezi, laboratuar, ameliyathane ve yoğun bakımları ile birlikte sosyal donatıları bünyesinde barındıran modern hastaneciliğin bütün özelliklerini taşıyan hastanemiz, Besni halkına nitelikli sağlık hizmeti verilmesini sağlayacaktır.

Geçici kabul aşamasına gelen hastanemizin tefrişat ve tıbbi donanım hazırlıkları da son hızıyla devam etmektedir. Hastanemizi inşallah Ekim 2012 tarihinde fiili olarak hizmete açmayı planlıyoruz.

İlimiz genelinde devam eden yatırımlarımızla birlikte hedefimiz 2015 yılına kadar bütün hastanelerimizi yenilemek ve yataklı servislerini içinde wc’si, lavabosu ve banyosu olan tek kişilik ve en fazla iki kişilik olan nitelikli yatak servisi haline getirmektir” dedi.