Besni Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Ali Tekin, Besni İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Safa Doğmaz, Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nuri Tuğsuz, Besni İlçe Özel İdare Müdürü İbrahim Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fethi Siner, Besni Halk Eğitim Müdürü Muhammed Aslan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Hakan Cihangiroğlu’nun hazırladığı “Geçmişten Günümüze Kızılay” adlı sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiOkul müdür Vekili Nevzat Avşar yaptı.

Daha sonra okul öğrencilerinden Ayşe Karakuş’un yazdığı “Kızıyla geldiği Gün” isimli şiir okul öğrencisi Cansu İlhan tarafından okundu.

Şiirin ardından Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan, Kızılay ve Besni’de Kızılay Faaliyetleri ile ilgili bir konuşma yaptı.

Daha sonra Başkan Ali Erdoğan’a Besni Askerlik Şube Başkanı Üsteğmen Ali Tekin tarafından plaket takdim edildi.

Plaket takdiminin ardından okul öğrencilerinden Nejla Soylu ve Ebru Doğan Hacivat ve Karagöz adlı skeç gösterisini sergilediler.

Skeçin ardından okul öğrencilerinden şiir dalında birinci olan Müyesse Ertuğrul’un yazmış olduğu Baş Ucumda Kızılay adlı şiir Hatice Öztürk tarafından okundu.

Daha sonra okul öğretmenlerinden Songül Durukan, Dolaşım Sistemi ve Kan Bağışı ile ilgili bir konuşma yaparak davetlileri bilgilendirdi.

Konuşmanın ardından okul öğrencilerinden İbrahim Yıldırım, Bekleme Ben Gelemem adlı türküyü seslendirerek davetlilerden alkış aldı.

Türkünün ardından Okul öğretmenlerinden Serkan Kutlu’ nun hazırladığı ve okul öğrencileri Çok Güzel Hareketler adlı skeç gösterisi oynandı.

Daha sonra ilçemizde Kızılay Kan Merkezine 10 defa kan veren

Akif Aykanat, Serkan Durmuş, Yusuf Öztürk, Mustafa Baba, Haci Ali Doğan, Cumali Duman, Cemal Ercan, Mustafa Gülten ve Mehmet Sümer’e bronz madalyaları takdim edildi.

İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sponsorluğunda ödüllü olarak düzenlenen Liseler arası ‘Kızılay’ konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında derece yapan öğrencilere ödülleri verildi.

Kompozisyon yarışmasında birinciliği Yamazaki Ortaokulu öğrencisi Busenur Kandemir ve Sarıyaprak ÇPL Anadolu Lisesi öğrencisi Bengül Çelik elde ederken, ikinciliği Yamazaki Ortaokulu öğrencisi Hatice Sude Yıldız ve Besni İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Müyesse Ertuğrul, üçüncülüğü ise Yamazaki Ortaokulu öğrencisi Ali İhsan Fenerci veBesni Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi İsmail Güler elde etti.

Şiir yarışmasında ise birinciliği Yamazaki Ortaokulu öğrencisi Tuğçe Zöhre Çeçen ve Besni İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Müyesse Ertuğrul elde ederken, ikinciliği Yamazaki Ortaokulu öğrencisi Mehmet Gündeş ve Besni İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Saniye Ertuğrul, üçüncülüğü ise Sarıyaprak ÇPL Anadolu Lisesi öğrencisi Günay Çakmak elde etti.

Program okul öğrencilerinden İbrahim Demirkol’un seslendirdiği Var Git Ölüm adlı türkünün ardından sona erdi.