İnanç yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi; “25/03/2020 tarihi itibariyle mevcut durumu ve alınması gereken - alınan tedbirler ile ilgili tüm Besnililere gösterdikleri hassasiyet ve hoşgörü için teşekkür ediyorum. 

65 YAŞÜSTÜ VE KRONİK RAHATSIZLIĞI OLAN VATANDAŞLARIMIZ MECBUR KALMADIKÇA DIŞARIYA ÇIKMASINLAR

Hali hazırda ülkemizi ve dünyamızı tehdit eden corona-19 virüsü pandemisi Besni ve İlimizi de en yakından ilgilendirmektedir. Bu bağlamda başta bu hastalığın en çok etkilediği hasta grubu 0-2 yaş çocuk hastalarımız, 65 yaş üstü vatandaşlarımız, kronik hastalığı olan hastalarımız, organ nakilli kanser hastalarımız, bağışıklık sistemi etkilenmiş olan tüm hastalar, kalp yetmezliği olan hastalarımız, acil durumlar, içişleri bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımızın belirttiği durumlar dışında evlerinden dışarı çıkmamaları gerekmektedir.

65 YAŞÜSTÜ VE KRONİK RAHATSIZLIĞI OLAN VATANDAŞLARIMIZ İÇİN EVDE SAĞLIK HİZMETİ VERİYORUZ

Bu bağlamda hastanede yatması gereken ve acil ameliyat olması gereken vatandaşlarımızın hastane içi uyması gereken ek tedbirlere (refakatçi tek ve hasta ziyareti yapılmaması) hoşgörü ile yaklaşmalarını rica ederiz. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın hastane ihtiyaçlarını gidermek adına evde sağlık birimi eksiklerimizi güçlendirdiğimizi ihtiyaç halinde 444 3 833 (evde bakım birimi) 115, 112, 156 nolu telefonlar ile irtibata geçmeleri önemle duyurulur. Hastanemizde ve Diş Hastanemizde acil olmayan vakalar dışında mümkün olduğunca başvuru yapılmamasını rica ediyoruz. Corona-19 pandemisi kapsamında alınan tüm tedbirlerin en etkilisinin bireysel koruyuculuktan geçtiği ve bu kapsamda evde kalınmasını rica ediyoruz” dedi.