Covid-19 Salgınının başladığı günlerde Adıyaman’da hafif düzeyde seyreden hastalık, normalleşme süreci ile birlikte hızla yükselmeye başladı.

Dün yapılan test sonuçlarına göre Adıyaman’da 45 kişinin koronaya yakalandığı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlere toplanan İl Hıfzısıhha Kurulu önemli uyarılarda bulunmuştu;  

Vaka sayısındaki artışın tedbirlere uyulmamasından kaynaklandığına dikkat çekilen toplantıda,bu salgının atlatılabilmesi için vatandaşlara da büyük görev düştüğüne dikkat çekildi.

Virüse karşı korunmanın maske, mesafe ve hijyen ile mümkün olduğunu da dile getiren Vali Çuhadar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti; “Vatandaşlarımız mecbur kalmadıkça kalabalık olan ortamlardan uzak kalmalılar.

Bildiğiniz gibi Koronavirüs salgını ile mücadelede geçtiğimiz Haziran ayı ile birlikte Kontrollü Sosyal Hayat dönemine geçmiş bulunuyoruz. Ancak, son günlerde düğün, nişan, taziye, akraba, eş ve dost ziyaretlerinde maske kullanılmaması ve sosyal mesafe kuralına uyulmaması nedeniyle ilimizde vaka sayısında arzu etmediğimiz artışlar gözlenmektedir. Bu vaka sayılarında yaşanan dalgalanmalar tehlikenin geçmediğini, tedbirlerin bütün ciddiyetiyle uygulanması gerektiğini bizlere göstermektedir. Dolayısıyla bugüne kadar yapılan başarılı çalışmaların boşa gitmemesi için vatandaşlarımızın rehavete kapılmadan maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları büyük önem arz etmektedir. Bu üç kural Kontrollü Sosyal Hayatın vazgeçilmez tedbirleridir. Bireysel tedbirlere uyum sağlanmazsa İl Pandemi Kurulu olarak salgının ilk döneminde ihtiyaç duyulan sert kural ve tedbirlere yeniden başvurmak zorunda kalmamız kaçınılmaz olacaktır. İnşallah değerli Adıyamanlı hemşerilerimizin tüm kurallara hassasiyetle uymaları ile salgını kontrol altına alıp bu dönemi hep birlikte aşacağımıza inanıyorum" dedi.