15 Temmuz Şehitler Mahallesi’nde yapılan Ayşe Hasan Gündüz Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışına Besni İlçe Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Sait Cengiz Baba, Ak Parti Besni ilçe Başkanı İsmail Sümer, Besni ilçe Sağlık Müdürü Dr. Abdurrahman Arpacı, Kurum amirleri, 15 Temmuz Mahalle Muhtarı Mehmet Karadeniz ve vatandalar katıldı. Gerçekleştirilen programda Kaymakam Nazlı Demir Aile Sağlığı Merkezi hekimleri ile görüşerek bilgi aldı ve aşı konusunda vatandaşları uyarmasını istedi.

Gerçekleştirilen programda konuşan Kaymakam Demir şu ifadelere yer verdi; Bugün 15 Temmuz Mahallemizde bulunan Ayşe Hasan Gündüz Aile Sağlığı Merkezimizin açılışını gerçekleştirdik. Kurumumuz resmi olarak yaklaşık iki haftadır hizmet veriyor. Hayırseverimiz Erdal Gündüz beyin katkıları ile Aile sağlığı merkezimiz 15 Temmuz mahallemizde yaklaşık dokuz bin kişilik bir nüfusa hizmet verecek. Şuan için iki aile hekimimizin ataması yapıldı. Zamanla nüfus devirleri yapılarak burada görev alan hekim sayımız üç ya da dörde kadar çıkabilecek.

15 Temmuz Mahallemiz bizim yeni gelişen ve gittikçe de nüfusun arttığı bir mahallemiz. Gerek temel kamu hizmetlerinde gerekse yerel hizmetler anlamında gittikçe eksiklikler tamamlanmaya devam ediyor ve mahallemiz daha güzel bir hale gelmeye başlıyor. Bu anlamda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza ve bizlere destek olan herkese ve hayırsever ailemize teşekkür ediyoruz. Yurtdışında biz kendisi ile de zaman zaman iletişimde bulunduk. Aile sağlığı merkezinin yerini bağışlayarak vatandaşların hizmetine sundular, Allah bu tür hayırlı yatırımların devamını nasip etsin.

Besni'miz gelişen bir ilçemiz bu tarz eksiklikler zaman zaman oluyor ama hep birlikte bunları gidermek için mücadele ediyoruz. Bölgemizin en güzel en gelişen ilçesi inşallah daha da güzel olacak özellikle yatırım anlamında da tüm yatırımcılarımızı Besni'ye davet ediyoruz.

Hazır bir Aile sağlığı merkezi açılışındayken aşı konusuna da değinmek istiyoruz, aşılama konusunda orta seviyelerde ilerliyoruz genel olarak bakıldığında Adıyaman merkez ile eş düzeydeyiz bizim Besni'den beklentimiz daha fazla duyarlılık çünkü, bu konuda devletimiz, hükümetimiz tüm imkanlarını seferber etmiş durumda 7/24 sağlık teşkilatı gerek mobil ekipler gerekse aile sağlığı merkezleri ve hastaneler olmak üzere her noktada aşılama hizmeti veriyor vatandaşlarımızdan isteğimiz bu süreçte bizlere destek olmaları özellikle eğitim öğretim yılı yaklaşırken aşısız kimse kalmasın istiyoruz. Burada bizim en çok hassasiyet gösterdiğimiz nokta eğitim öğretimin aksamaması için tekrar farklı tedbirler ile karşılaşmamak için sorumlu, duyarlı vatandaşlarımızın tümünü aşılarını olmaya davet ediyoruz bizlere destek olsunlar işimizi kolaylaştırsınlar. Hayatta en önemli şey sağlık her şeyin telafisi var sağlığın maalesef telafisi yok sağlığımız elimizden gitmeden hepimiz tedbirimizi almak zorundayız. Böyle güzel bir hayır ile bizim sağlık hizmetlerimize destek olan hayırseverimiz Erdal beye de çok teşekkür ediyoruz Allah hepsinden razı olsun emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Açılışı yapılan Ayşe - Hasan Gündüz Aile Sağlığı Merkezinin yer tahsisini yapan Erdal Gündüz'e Besni ilçe Kaymakamı Nazlı Demir teşekkür plaketi verdi.