BESNİ GÜNCEL - Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Haşim Asnuk, vatandaşların özellikle yaz sıcaklarında serinlemek amacıyla rağbet ettiği tarihi Cendere Köprüsü'nün bulunduğu kanyonda yaşanan son boğulma olayının ardından yaptığı açıklamada, her yaz benzer acıların yaşandığını belirterek kalıcı önlemler alınması gerektiğini söyledi. Asnuk, yalnızca uyarı ve yasaklarla sorunun çözülemeyeceğini ifade etti.

"KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ"

Son yıllarda Adıyaman'da yaşanan boğulma vakalarında 30'un üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Asnuk, bu ölümlerin önemli bölümünün Cendere, Atatürk Barajı kıyıları ve kontrolsüz su alanlarında meydana geldiğini söyledi.

Vatandaşların yaz aylarında serinleyebileceği güvenli sosyal alanların yetersiz olduğunu dile getiren Asnuk, bu nedenle insanların riskli bölgelere yöneldiğini savundu.

Asnuk, Cendere'de DSİ'nin yapacağı teknik çalışmaların ardından uygun görülecek alanlarda kademeli doğal yüzme havuzları oluşturulabileceğini ifade etti. Bu alanlarda cankurtaran hizmeti, ilk yardım noktaları, güvenlik kameraları, kurtarma ekipmanları ve çocuklara yönelik güvenli yüzme bölümlerinin bulunması gerektiğini belirtti.

"İNSAN HAYATI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ"

Benzer uygulamaların Atatürk Barajı kıyılarında da teknik olarak uygun bölgelerde hayata geçirilebileceğini kaydeden Asnuk, ailelerin güvenle vakit geçirebileceği sosyal alanların oluşturulmasını önerdi.

Açıklamasında ilgili kurumlara çağrıda bulunan Asnuk, Cendere'de artık ölüm haberlerinin değil, güvenli yaşam alanlarının konuşulması gerektiğini ifade etti. İnsan hayatının tüm yatırımlardan daha değerli olduğunu vurgulayan Asnuk, gerekli tedbirlerin vakit kaybedilmeden hayata geçirilmesini istedi.

Adıyaman'ın güreşçileri madalyalara ambargo koydu
Adıyaman'ın güreşçileri madalyalara ambargo koydu
İçeriği Görüntüle

#HaşimAsnuk #SaadetPartisi #Cendere #Adıyaman #Boğulma #AtatürkBarajı #DSİ #GüvenliYüzme #YerelHaber #BesniGüncel

Muhabir: Mehmet Emin Danış