Eski Devlet Hastanesi arazisi, Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi ve 112 Acil İstasyonu'na dönüşüyor. Projenin hizmet alımı tamamlandı, sıra yapım ihalesinde.
BESNİ - Adıyaman'ın Besni ilçesi, sağlık altyapısını güçlendirecek kapsamlı bir projeyle yakın gelecekte tanışacak.
Eski Devlet Hastanesi'nin bulunduğu arazide hayata geçirilecek olan yeni sağlık kompleksi, ilçenin sağlık hizmetlerine erişimini ve kalitesini önemli ölçüde artıracak.
Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan'ın girişimleri ve takibiyle yürütülen proje kapsamında; bir Aile Sağlığı Merkezi (ASM), Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) ve bir
112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu inşa edilecek.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Milletvekili Hüseyin Özhan, projenin kritik aşamalarından birinin daha geride bırakıldığını müjdeledi. Özhan, "Besni'mize kazandıracağımız bu dev sağlık yatırımı için proje hizmet alımı tamamlanmış olup, yapım ihalesi aşamasına geçilmiştir. Tüm süreçleri titizlikle takip ediyoruz" dedi.
İnşa Süreci Yakında Başlıyor
Yapım ihalesinin kısa süre içerisinde tamamlanarak, temelin atılması ve inşaat sürecinin başlamasının hedeflendiğini ifade eden Özhan, "İhalenin en kısa sürede sonuçlanması için gereken tüm çalışmalar yapılıyor. İhale sürecinin ardından hemen sahaya inerek, inşaatı start vereceğiz. Bu proje, Besni'mizin sağlık altyapısına çağ atlatacak nitelikte bir yatırımdır. Vatandaşlarımızın daha modern, daha erişilebilir ve daha kapsamlı sağlık hizmetlerine kavuşmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.
Komplekste; Aile Sağlığı Merkezi (ASM), Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM), ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu modern bir binada hizmet verecek