ADIYAMAN- Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Dilvin Şirvan Toprak’ın geçen yıl İzmir’de düzenlenen Kadınlar Kongresi’ndeki konuşmasından etkilenen İzmir Soroptimist Kulübü (İş ve Meslek Kadınları Derneği) Üyelerinin Adıyaman’daki okullara su sebili dağıtımı devam ediyor.

Kadınlar Kongresi’nde 6 Şubat depremiyle Adıyaman’da yaşanan zorlukları anlatan Dilvin Şirvan Toprak’la irtibata geçen İzmir Soroptimist Kulübü bire bir edindikleri bilgiler ışığında kendi imkânlarını Avrupa’daki kardeş kulüplerinin yardımları ile birleştirdi ve su şebekesinde deprem sonrası yaşanan aksaklıklar nedeni ile çocukların hastalıktan korunması amacıyla önce 1 ilköğretim okuluna iki adet, sonrasında 6 okula daha birer adet arıtmalı su sebili bağışladı.

Midyat Belediyesi mesire alanlarını düzenliyor
Midyat Belediyesi mesire alanlarını düzenliyor
İçeriği Görüntüle

Okullara Su Sebili Dağıtımı Devam Ediyor!1

İlk etapta ildeki 8 okula su sebili ulaştıran İzmir Soroptimist Kulübü bununla yetinmeyerek bir yardım kuruluşu olan Bazar International Luxembourg’un Türkiye Masası’na başvurarak geçen sene yapılan projenin devamı olarak bu kez 12 ilköğretim okuluna daha aynı tip sebillerin takılması planlayarak uygulama çalışmalarına başladı.

İzmir Soroptimist Kulübü yetkilileri konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde başlayan proje bittiğinde şehirde toplam 19 okulda 20 adet arıtmalı su sebili sistemi olacak. Bu okulların öğrencisi olan küçük çocuklar deprem yüzünden mahrum kaldıkları temiz içme suyuna kavuşuyorlar, aileleri de içtikleri su nedeniyle hastalanmayacaklarını bilmenin rahatlığı içinde çocuklarını okula gönderebiliyor.”

Kulüp temsilcileri Nisan ayında Adıyaman’a yaptıkları ziyarette Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’yi de ziyaret ederek gelecekte yapılabilecek projeler üzerinde görüşmüşlerdi.

Muhabir: HABİBE UÇAR