AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan, Merkez Altınşehir Mahallesi’nde yapımı planlanan yeni kütüphane projesinin inşaatına başlanacağını açıkladı.
Gençlere verilen sözlerin bir bir hayata geçirildiğini belirten Özhan, projenin Adıyaman’ın kültürel gelişimi açısından önemli bir yatırım olduğunu ifade etti. Modern mimariyle tasarlanan kütüphane binasının 4 katlı olacağı ve toplam 5 bin 393 metrekare kapalı alana sahip olacağı bildirildi.
Tamamlandığında aynı anda yaklaşık 750 kişiye hizmet verecek olan tesisin, gençler için ferah, modern ve donanımlı bir öğrenme ve çalışma merkezi sunması hedefleniyor. Kütüphanenin, bilgiye erişimi kolaylaştırarak şehrin eğitim ve kültür hayatına önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Milletvekili Özhan açıklamasında, “Adıyaman’ımıza yakışır, nice bilgi ve esere ev sahipliği yapacak bu merkez şehrimize hayırlı olsun. Sürecin başından sonuna kadar desteklerini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanlığımızın tüm bürokratlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.




