Yarışmanın amacı, okuyan, araştıran, düşünen, tahlil ve analiz yapabilen, öğrendiklerini hayata geçiren nesillerin yetişmesine katkı sağlamaktır. Öğrencilerde; okuma alışkanlığının daha üst seviyelere çıkarılmasına, kelime hazinesinin zenginleştirilmesine, toplumda; okuma kültürünün yerleştirilmesine, kitap sevgisinin artırılmasına zemin hazırlamaktır. Ayrıca, Kültür ve medeniyetimizin gençlerimize tanıtılmasına, milli tarih şuurunun kazandırılmasına, güzel ahlâkın yaygınlaştırılmasına, güvenilir kitaplarla destek olmaktır.

İlkokullar için Benim Kılavuzum Kur’an, Ortaokullar için Harika Hikayeler, Liseler için ise Delilleriyle İman Esasları kitapları okunacaktır. Her kategorideki birincilere Yarım Altın ve İsme Özel Hediye, İkinciye Çeyrek Altın ve İsme Özel Hediye, Üçüncüye Gram Altın ve İsme Özel Hediye, Dördüncüye 500 ₺ ve İsme Özel Hediye, Beşinciye de 500 ₺ ve İsme Özel Hediye verilecektir. Ayrıca çekilişle 220 öğrenciye isme özel hediye seti ve kitap seti verilecektir.

Yarışmayı duyuran, öğrencilerin yarışmaya dahil olmasını sağlayan herkes danışman olarak nitelendirilir.Danışmanlarımız için de ödüllerimiz mevcuttur.

1. Çekilişle 10 kişiye 500tl

2. Çekilişle 20 Kişiye 250 ₺ değerinde hediye çeki

3. Çekilişle 20 Kişiye isme özel hediye seti

** Danışman olmak için; danışman sitemine kayıt olmak, en az bir öğrenciyi yarışmaya kayıt ettirmek, kayıt ettirirken danışman kodunu girdirmek gerekmektedir. Ayrıca kayıt olan öğrencinin sınava girmesi ve baraj puan olan 45 puanı geçmesi gerekmektedir.

Yarışmaya katılmak için https://aydinlikyarinlara.com sitemizden başvuru yapmanız gerekmektedir. Yarışma online olarak 27 Mart Pazar günü https://aydinlikyarinlara.com/ sitemizden yapılacaktır. Yarışma ile ilgili tüm detaylar web sitemizde mevcuttur.