Türk Dili ve Kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümünde Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından 2021'in "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" ilan edilmesi nedeni ile Besni’de ’Özümüz Yunus, Sözümüz Türkçe’ programı düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen etkinliğe Kaymakam Nazlı Demir, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Sait Cengiz Baba, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, 
İlçe Tarım Ve Orman Müdür Vekili Mehmet Kösekol, Özel İdare Müdür Vekili Ahmet Tanrıkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, İl Genel Meclis Üyeleri, Şoförler Odası Başkanı Mithat Songur, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, kurum amirleri, öğrenciler, öğretmenler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Besni Kaymakamlığı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Besni Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ’Özümüz Yunus, Sözümüz Türkçe’ adlı gösterisi yapıldı.
Gösteride Yunus Anadolu'nun kalbi, Yunus Anadolu'nun ruhu, Yunus Anadolu'nun vicdanı. Yunus Anadolu'nun dili, Türkçenin mihenk taşı ve Yunus Anadolu'dan kainata yayılan insanlık ışığı, aşk ve tevhid ile bütün insanlığı bir nazarla kucaklayan Hak aşığı bir veli. Yunus' u anlamak Anadolu'yu bilmekle eş. Çünkü onun dilinde Anadolu irfani, erdemi ve derun-i özü can bulmakta, nesiller boyu süregelmekte. Bir garip kuldu Yunus. O bize kulluğu, teslimiyeti, sessizliğin içindeki tefekkürü ve aşkı öğretti. Vefatının üzerinden tam yedi asır geçmesine rağmen Yunus Emre'yi hala yaşatan sır, AŞK'tı. Yunus, biçare gittiği Hacı Bektaşi dergahında aradığının buğday olmadığını idrak ettiği o andan itibaren aşkı aramış, bize armağan ettiği güzel Türkçemizde de, hayatı boyunca yazdığı eserlerinde de dünya üzerinde kötü olan ne varsa uzak durmuş, sevelim, sevilelim diyen yüce bir gönüldür. Bütün insanlığa aynı göz ile bakabilen vicdani bir duruştur, ana temasına değinildi.
Programın sunucuları, Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Banu Erdoğan, Mustafa Doğan, Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu müzik öğretmeni Mehmet Çalışkan, Suvarlı Serap Gül Ortaokulu müzik öğretmeni Osman Özdemir, Ali Erdemoğlu Fen Lisesi müzik öğretmeni İdris Zararsız, Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi müzik öğretmenleri Ayşen Uçar Yüksek ve Evren Boztemir, Programın hazırlanmasında emeği geçen Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Sezai Koç, Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Kayra Unuturum,  Ömer Faruk Erdoğan, Arda Ağır, Berkay Uçar, Program sunucusu Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Sevilay Şahin tarafından program gerçekleştirildi.
Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinlikte  dramaturjik öğelerin, şiirsel aktarımlarının da yer aldığı ’Özümüz Yunus, Sözümüz Türkçe’  projesi izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Düzenlenen program sonrası Kaymakam Nazlı Demir, ekibi ile projede emeği geçen herkese teşekkür etti.