Hi̇cabi̇ Zengi̇n Besni̇ Şoförler Ve Otomoi̇lci̇ler AdayZengin, "Yolumuzu Birlikte Aydınlatacağız" "Aktif, Çözüm Odaklı ve Erişilebilir Bir Oda Vaat Ediyorum"

BESNİ – Yaptığı açıklamada meslektaşlarına ve Besni halkına seslenen Zengin, şoför esnafının sorunlarını çözmek ve odayı daha etkin bir yapıya kavuşturmak için aday olduğunu belirtti.

"Sadece Bir Makam Talebi Değil, Bir Hayalin Taahhüdüdür"

Adaylık sürecini meslektaşlarıyla dayanışma ve ortak çözüm üretme fırsatı olarak gördüğünü ifade eden Zengin, "Bu adaylık sadece bir makam talebi değil, ortak akılla yönetilen, şeffaf, ulaşılabilir ve çözüm odaklı bir oda hayalinin taahhüdüdür" dedi. Yıllardır direksiyon başında alın teri döken şoförlerin sesine ses olmak istediğini vurguladı.

KİMSEYE VERİLMİŞ SÖZÜMÜZ YOK

Biz bu konuyla ilgili olarak kimseye herhangi verilmiş bir sözümüz yoktur. Şoför kardeşlerimizin iradesi hiç kimsenin tasarrufunda değildir. Bu konuda yapılan spekülasyonlara itibar edilmemesini ve her konuda bütün meslektaşlarımla ayrıntılı olarak görüşmeye hazır olduğumuzun bilinmesini isterim.

Öncelikli Hedeflerini Sıraladı

Hicabi Zengin, yönetime geldiği takdirde hayata geçirmeyi planladığı projeleri şu şekilde sıraladı:

- Sosyal Haklar ve Dijital Eğitim: Şoförlerin sosyal haklarının güçlendirilmesi ve dijitalleşen dünyaya uygun mesleki eğitim programlarının düzenlenmesi.

- Kamu ve Sektör Arasında Köprü: Araç sahipleriyle kamu kurumları arasında etkin bir iletişim köprüsü kurulması.

- Genç Şoförler İçin Projeler: Mesleğe yeni başlayan veya başlayacak genç şoförlerin teşviki ve mesleğe kazandırılmasına yönelik projeler.

- Katılımcı Yönetim: Tüm üyelerin fikirlerine değer veren, açık kapı politikası izleyen bir yönetim anlayışı.

Somut Projeler: Otogar, Park Alanı ve Oto Galericiler Sitesi

Zengin, Besni’nin ihtiyaçlarına yönelik somut vaatlerde de bulundu. Bunlar arasında:

1. Modern Bir Otogar Projesi: Besni’ye Çağdaş Bir Ulaşım Merkezi

Hicabi Zengin, ilçenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan modern bir otogar inşası için kapsamlı bir çalışma başlatacaklarını duyurdu. Bu proje kapsamında:

- Çağdaş ve Modern Yolcu konforunu ön planda tutan, engelli erişimine uygun, ferah bekleme salonları, temiz wc ve duş alanları, mescit ve bebek bakım odası bulunan bir tesis planlanıyor.

- Otogar içinde şoförlerin ve yolcuların ihtiyaçlarını karşılayacak kafe, restoran, büfe yer alacak.

Projenin hayata geçirilmesi için Belediye, ilgili kamu kurumları ve özel sektör yatırımcılarıyla iş birliği yapılarak projenin en kısa sürede tamamlanması hedeflenecek.

2. Kamyon ve Tır Park Alanı: Güvenli ve Konforlu Bir Dinlenme Noktası

Kamyon ve tır şoförlerinin uzun ve yorucu yolculuklarında güvenle dinlenebilecekleri bir alan yaratmak öncelikli hedefler arasında.

- 7/24 Güvenlik ve Aydınlatma: Etrafı çevrili, iyi aydınlatılmış ve 7/24 güvenlik kameraları ile gözetim altında tutulan güvenli bir park alanı oluşturulacak.

3. Oto Galericiler Sitesi: Organize ve Güvenilir Bir Ticaret Merkezi

Bakan Kurum, 'Sosyal Konut Projesi'nin ayrıntılarını duyurdu
Bakan Kurum, 'Sosyal Konut Projesi'nin ayrıntılarını duyurdu
İçeriği Görüntüle

Besni'de dağınık halde bulunan oto galerici esnafını tek çatı altında toplayarak hem sektörün gelişimine hem de alıcı güvenliğine katkı sağlamak amaçlanıyor.

- Tüm oto galericilerin bir arada olduğu, düzenli, temiz ve profesyonel bir görünüme sahip bir site kurulacak.

- Aynı noktada hizmet veren galericiler arasında sağlıklı rekabet ortamı oluşacak ve ilçe ekonomisine canlılık gelecek.

4. Mevcut Kurtarıcı Hizmeti: Aktif ve Etkin Bir Yol Yardımı

Şoförler Odası'na ait mevcut kurtarıcı aracının, üyeler için daha etkin bir şekilde hizmet vermesini sağlamak adına bir dizi düzenleme yapılacak.

- 7/24 Aktif Hizmet: Kurtarıcı aracı, 7/24 esasına göre çalıştırılacak ve acil durumlarda hızlı müdahale için hazır bekletilecek.

Ayrıca, ilçedeki kooperatiflerle iş birliği yapılarak şoförlerin mağduriyetlerinin giderilmesinin de öncelikleri arasında olduğunu sözlerine ekledi.

"Yolumuzu Birlikte Aydınlatacağız"

Besni’nin yollarını bilen, mesleğin yükünü ve çilesini yaşamış biri olarak bu görevi hakkıyla yerine getireceğine inandığını ifade eden Hicabi Zengin, "Gücümü sizden alıyorum, yolumu birlikte aydınlatacağımıza yürekten inanıyorum. Tüm Besnili hemşerilerimin desteğini ve dualarını bekliyorum" çağrısında bulundu.

En Büyük Dileğimiz: Huzur İçinde, Kardeşlik Duygusuyla Geçecek Bir Seçim

Bizler için oda başkanlığından daha değerli olan bir şey varsa, o da şoför camiamız içindeki birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhudur. Bu nedenle en büyük dileğimiz ve temennimiz, seçim sürecinin odamıza yakışır bir şekilde, huzur ve saygı çerçevesinde geçmesidir. Amacımız, ayrıştırmak değil, birleştirmektir. Asılsız iddialara, provokasyonlara ve yıpratıcı dile yerimiz yoktur.

Bu seçimin, Besni'deki demokrasi kültürüne örnek teşkil etmesini istiyoruz. Seçimden hangi aday galip çıkarsa çıksın, sonuç odaklı çalışmaya ve camiamızın menfaati için el ele vermeye hazırız.

Seçimin tüm camiamıza ve Besnimize hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.

Muhabir: Mustafa Peşket