Dernek binasında yapılan kongreye BEV Başkanı Ali Balta ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Küçükköy Besnililer Derneği hariç İstanbul'da bulunan tüm Besnili Dernekler ve hemşerilerimiz katıldı.

Kongrede Divan Başkanlığına Nevzat Bayhan seçilirken, katip üyeliklerine Sermet Şüküroğlu, Metin Kütük ve Resul Akbay seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Dernek Eski Başkanı ve Onursal Başkan Av. Ahmet Kemal Ferlengez, şahsi işlerinden dolayı yorgunluk olduğu için dernek başkanlığını bırakmak zorunda olduğunu ve bu gibi işlerin artık gençlere bırakılması gerektiğini söyledi. Ferlengez, kongreye katılan herkese de teşekkür etti.

Ferlengez'in konuşmasının ardından yönetim ve denetim raporu, hesap bilançosu ve tahmini bütçe Mehmet Bekmezci tarafından okunarak ibra edildi.

Tek liste halinde gidilen seçimde derneğin yeni başkanı Ahmet Bozmaz olurken, yönetim kurulu üyeleri ise Ali Galip Dursun, Kazım Erdoğan, Ali Bozkuş, Celal Burç, Abdullah Kumral ve Ziya Yüksel'den oluştu.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Sıtkı Değirmenci, derneğin kuruluş yılının 1968 olduğunu, dernek tarafından 50. yıl etkinliği düzenlenmesini istedi.

BEV Başkanı Ali Balta ise, hep birlikte derneklere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Kongre sonrası katılımcılara Besni'ye has ikramlarda bulunuldu.