Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi, Adıyaman’da faaliyet gösteren basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi. Özel bir gündemi olmayan toplantıya birçok basın mensubu ile beraber Eğitim Bir Sen Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve basın komisyonu iştirak etti.

Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi’nin dört yıllık çalışmalarının yer aldığı sinevizyon gösterisinin sergilendiği toplantıda konuşan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz son yıllarda demokratikleşme yolunda her alanda büyük adımlar atan Türkiye’nin yoğun gündeminde hem sivil toplum kuruluşlarının hem de basın mensuplarının ciddi efor sarf ettiklerini belirterek “medeniyet yükünü taşıdığımız bu süreçlerde sözümüz ve sesimiz olan bütün basın çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

Ali Deniz, “Bizler Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şubesinin üye sayımız mevcut bütün eğitim çalışanlarıyla ilgili bizim dışımızdaki sendikaların üye sayasının toplamının 2 katıdır. Yani her üç eğitim çalışanından ikisinin tercihine mazhar olmuşuz. Bu konuda aldığımız bir yetki ile sendikacıların ideallerine ülkenin de gerçekleri ile harmanlayarak yetkili duruşumuzu ve şuurumuzu buna göre ayarladık. Bizim özellikle üzerinde durduğumuz konu biz bir Memur- Sen sendikasıyız. Amacımız kamu çalışanlarının sosyal, özlük ve mali haklarını geliştirmek ve korumaktır. Bizim Memur- Sen ve Eğitim Bir- Sen olarak bu ülkeye bir vefa borcumuz var. Bizim bu ülkeden alacağımız değil bu ülkeye vereceğimiz var. Bu anlamda eğitiminden, sağlığına, ülkede insanlığı ilgilendiren her konuda söz sahibi olduk. Bu konuda duruş sahibi olduk, bu konuda gündem oluşturduk. Gündemin başında olduk, ülkeyi istikrara kavuşturmak yönünde de sesimiz soluğumuz yine milletin tarafında oldu. Bugüne kadar hamdolsun çeyrek asırlık bir mücadele ile hiç bir fotoğraf karesinde flu görülmedik. Ben bu teşkilattan ne kadar gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çünkü bu teşkilatın derdi millet, kendi de millet, yükü medeniyettir. Bu konuda nerede bir mağduriyet nerede bir mazlum varsa bizler sağımıza solumuza bakmadan, teninin rengine bakmadan elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.