Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen ve Aydın Doğan’ın kazandığı CHP ilçe başkanlığı seçimlerinin ardından Şambayat Belde teşkilatında istifa depremi yaşandı. 
Belde teşkilatı, genel merkeze ve Besni İlçe teşkilatına çektiği fakslarla istifalarını açıkladı.
Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Şambayat Belde Teşkilat Başkanı Necdet Arıcı, “Besni İlçe teşkilatının partiyi iyi yönetememesi ve delege seçimlerinde belde teşkilatımızın görüşlerinin hiçe sayılması sonucu istifa ediyoruz, dedi.
Arıcı, “Kongre öncesi İlçe başkanımız Aydın Doğan bizden 14 kişilik bir delege listesi istedi. Bizde örgüt olarak arkadaşlarımızla istişare ettikten sonra bu isimleri ilçe başkanlığına teslim ettik. Liste tesliminin ardından görüştüğümüzde tamam listeniz bize geldi ve onay verildi dendi. Ancak sonrasında liste açıklandığı zaman gördük ki bizim arkadaşlarımızın birçoğu yok. Sekiz dokuz tanesinin başta ben olmak üzere ismi çizilmiş. Ben yaklaşık 25 yıldır bu partide aktif olarak siyaset yapmaktayım. 4 Dönem belde başkanlığı yaptım. Kurultay delegeliği yaptım.  İsmini verdiğim diğer arkadaşlarımda bu partiye gönül vermiş ve uzun zamandır partiye hizmet eden insanlar. Ama sırf kendisini değil diğer aday Asım Öcal’ı desteklediğimiz için bizleri delege olarak yazmadı.

Şunu da belirtmekte fayda var ben daha önceki seçim de de Asım Öcal’ı desteklemiştim. Çünkü Asım Bey’in partiyi bir adım daha öne getireceğine inanıyordum, tek amacım buydu.  Benim kendisiyle bireysel bir sorunum yok.

İLÇE TEŞKİLATININ BU TAVRI BELDEDE BÜYÜK TEPKİ ALDI

Besni İlçe teşkilatının bu tavrı beldedeki partililerin de büyük tepkisini çekti. Çünkü şimdiye kadar hiç böyle olmamıştı. İlçe teşkilatı aldığımız karar saygı duyar ve listemizi onaylardı. İster muhalif olsun ister desteklediğiniz insan olsun.

YAPILAN YANLIŞLAR PARTİDE KUTUPLAŞMALARA NEDEN OLDU

Bugüne kadar önemli bir hizmete imza atmayan Aydın Doğan’ın yaptığı bu hata ve yanlışlar parti içinde kutuplaşmalara neden oldu. Delege seçimlerinden kimse bir şey anlamadı. Anlamsız yazılmalar çizilmeler oldu. Partiye canı gönülden hizmet eden emektar partililerimiz dururken hiç tanımadığımız içinde vefat edenlerin olduğu, Japonya gibi yurt dışında yaşayan kişileri delege olarak yazmış. 

KİŞİSEL MENFAATLERİ PARTİ MENFAATİNİN ÖNÜNE GEÇMİŞTİR

En önemli istifa sebeplerimizden bir tanesi de kişisel çıkarlar parti menfaatinin önüne geçmiştir. İlçe teşkilatında partililerin görüş ve önerileri dikkate alınmıyor. Kirve, ahbab, amcaoğlu, dayıoğlu ilişkisiyle parti yönetilmekte ve delege yazılmakta.

SADECE YÖNETİMDEN İSTİFA ETTİK, PARTİMİZDEN AYRILMADIK

Parti üyeliğinden ayrılmadıklarının altını çizen Arıcı, sadece yönetim olarak istifa ettik. Bundan sonraki süreçte Aydın Doğan’la çalışamayacağımızı anladığımız için istifa ettik.

Diğer beldelerde ve ilçe merkezinde de benzer istifalar yaşanabilir. Temennimiz ilçe teşkilatında yapılan bu hataların ve anlayışın düzelmesidir,” dedi.

ŞAMBAYAT CHP BELDE TEŞKİLATI

Nejdet Arıcı, Duran Özcan, Abdullah Bilgiç, Hasan Özer, Ramazan Pınar, Ali Ekber Çelik, İbrahim Er, Recep Bağcı, Bülent Küçük, Recep Arslan