Geçtiğimiz günlerde yapılan CHP Besni ilçe teşkilatı kongresinin ardından Şambayat CHP teşkilatı istifa etmişti. Yaşanan bu istifanın ardından CHP Besni Kadın Kolları Başkanlığı da yönetim kurulu olarak istifa ettiler.
Konu ile ilgili CHP Besni Kadın Kolları Başkanı Şerife Ormankıran ve yönetim kurulu üyesi Elif Yarar gazetemizi ziyaret etti. Ziyareti sırasında gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Şerife Ormankıran; “Adıyaman ve ilçelerinin içinde öncülük yapan, Besni İlçe Kadın Kolları’nı kurarak örnek teşkil eden biz kadın kolları, parti içinde önce emeğin, siyasi ahlakın, adaletin ve demokrasinin olmasını çok istedik ve bunun için mücadele ettik. Maalesef 9 yıldır var olmayı sürdüren biz kadın kollarındaki bir grup arkadaşlarımızla birlikte parti ile ilgili kararlarda biz de var olmak istiyoruz dedik. Ama son 2012 kongresindeki delege listesine alınmadığımız gibi, fikrimiz dahi sorulmadı. Kaile alınmadık. Verdiğimiz delege listemiz dikkate alınmayıp, hiç emek vermeyen üyelere yer verildi. Bu da benimle birlikte emek veren arkadaşlarımı incitmiştir. Bundan dolayıdır ki grupça istifa etmeye karar verdik” dedi.

İSTİFA EDENLER

Gülseren Yeşilot, Saime Türk, Elif Yarar, Nurgül Canpolat, Sevgi Serter, Ayşe Pacci, Hatice Deniz, Hamide Kılınç, Zade Kuyucak, Ayşe İpekten.