Eylük ayında 24’ncüsü kutlanacak Besni Eğitim Bayramı’na şimdiden tüm Besnilileri davet eden BEV Başkanı Andan Özbay Sabak, “Bu yıl 24’ncüsünü kutlayacağımız Besni Eğitim Bayramının daha geniş kitlelere hitap etmesi noktasında çalışmaları hızlandırdık. 24 Yıldır kutlanan bayramlarda çok özel ve güzel etkinliklere imza atıldı. Türkiye’nin ve dünyanın tek eğitim bayramı olma özelliğini taşıyan bayramımızda, eğitim adına  hep daha güzel şeyler yapmak istiyoruz. Biz istiyoruz ki Eğitim Bayramı adını dünyada daha tanınan ve bilinen bir bayram haline getirelim. Bunun için de hep birlikte, Yerel idarecilerimiz, Kaymakamlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve Besnili hemşerilerimizle el birliği içinde ses getiren ve Besni’nin tanıtımına ve eğitime katkı sağlayacak bayramlar düzenlemek. Bu konuda Besnili hemşerilerimizden desteklerini bekliyoruz,” dedi. 
BESNİ’YE ÖĞRETMENEVİ ŞART
Besni’de Öğretmen Evi yapılmasının önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Andan Özbay Sabak, “Öğretmen Evi eksikliğini vakıf olarak da yakinen bildiklerini, bu konuya acilen el atılmasının ve ilçemize en kısa zamanda bir Öğretmen Evi yapılmasının şart olduğunu açıkladı. Eğitime verdiği önemle, okul ve öğretmen sayısı itibariyle çevre ilçelerden çok daha fazla sayıda okul-öğretmene sahip olan Besni’mizde Öğretmen Evi açılması bir lüks değil, zorunlu bir ihtiyaçtır. Bu konuda yetkilileri ve siyasileri göreve ve konuyu takip etmeye davet ediyorum” dedi. 
BESNİ EĞİTİM VAKFI OLAĞAN GENEL KURULU 28 MAYIS'TA
Besni Eğitim Vakfı Olağan Genel Kurulunun 28 Mayıs Cumartesi  günü Mecidiyeköy’deki dernek binasında yapılacağını belirten Başkan Sabak, “hemşerilerimizi olağan genel kurulumuza bekliyoruz” dedi.