Sümer yayınladığı mesajda, “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürebilmeleri, meslek edinip üretken hale gelebilmeleri, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri hepimizin toplumsal sorumluluğudur. Engellilerimiz ve ailelerinin yaşadıkları sorunlar toplumun ve tüm insanların ortak sorunudur. Onlara göstereceğimiz ilgi ve sorunlarına bulacağımız çözümler, insana ve topluma duyulan saygının ve çağdaş toplum olmanın gereğidir.

Her sağlıklı bireyin birer engelli adayı olduğunu unutmamalı ve bu doğrultuda hareket etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; herkesi bu önemli konuda duyarlı olmaya davet ediyor, Engelliler Haftasını kutluyor, engelli vatandaşlarımızın yaşamının kolaylaştırılmasında ve topluma kazandırılmasında emeği geçen herkese, başta fedakâr engelli aileleri olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımıza, kamu ve özel sektör çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin en önemli duyarlılıklarından biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftasında daha artması dileğiyle, tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftasını kutluyor, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir hayat sürmelerini temenni ediyorum.