Türkiye’de geçtiğimiz ay yaşanan gelişmelerin medyaya yansımaları belli olurken, gündemin en çok konuşulan olaylarının başında geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da meydana gelen başarısız darbe girişimi ile ilgili haberler yer aldı. Interpress’in geçen ay medyaya çıkan haberleri tarayarak hazırladığı ‘Türkiye Gündemi’ raporuna göre, ülkemizde yaşanan darbe girişiminin birinci yıldönümünde özellikle İstanbul ve Ankara’da düzenlenen törenler ve 250 şehit vatandaşımız için yapılan anma etkinlikleri başta olmak üzere 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili medyaya 370 bine yakın haber yansıdığı belirlendi.

Terörle mücadele gündemin üst sırasında…

Geçtiğimiz ay ülke genelinde yapılan terör saldırıları ve özellikle PKK ve DAEŞ terör örgütleriyle yapılan mücadele öne çıkarken, terör ile ilgili geçen ay medyaya 360 binden fazla haber  yansıması dikkat çekti. Gerek operasyonlar sırasında gerekse hain terör örgütlerinin saldırıları sonucu şehit olan asker, polis ve vatandaşlarımız hakkında ise medyada 350 binin üzerinde haber çıktığı tespit edildi.

FETÖ operasyonları yine gündemde …

Geçen ay gündemde öne çıkan bir diğer konu Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)  ile yapılan mücadele olurken, bir yıl önce 15 Temmuz’da yapılan başarısız darbe girişimi sonrası tutuklanan FETÖ üyelerinin yargılanmalarına başlanması haberleri gündeme damga vurdu. Örgüte yapılan operasyonlar hız kesmeden devam ederken, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili geçen ay medyada 300 bini aşkın haber yer aldığı saptandı. Geçen ay Avrupa Birliği ile yaşanan sorunlar ve karşılıklı yapılan sert açıklamalar medyada geniş yer bulurken, konu ile ilgili medyaya 48 binden fazla haber yansıdığı görüldü.

Yaşanan doğal afetler gündeme damga vurdu …

Türkiye gündemine Temmuz ayında doğal afetler damga vururken, İstanbul’da ardı ardına yaşanan sağanak ve dolu yağışları sonucu meydana gelen zararlar ve yaşananlar ile ilgili medyaya 20 bine yakın haber yansıdığı belirlendi. Yine Temmuz ayında Muğla’da 6,3 büyüklüğünde meydana gelen ve halkta büyük korkuya neden olan depremin de medyada 10 binin üzerinde haberle gündeme geldiği belirlendi.