Çevre illerde 2.20 ile 2.50 arasında satılan oto gaz fiyatlarının Adıyaman’da da 2.85 olmasıyla ilgili olarak Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından basın açıklaması düzenlendi.
  Çevre illerde 1.90 ile 2.20 arasında satılan oto gaz fiyatlarının Adıyaman’da bir anda 2.85 olmasına geçtiğimiz günlerde vatandaşlar tarafından tepki konvoyları düzenlenmiş yapılan zamlar protesto edilmişti. 
  Vatandaşların yaptığı tepki konvoyunun ardından oto gaz fiyatlarına tepki göstererek basın açıklaması düzenleyen Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, “Bu uygulama hiç bir açıklama gereksinimi duyulmadan bir gecede alınmış bir kararın neticesidir. Hiç bir kurum veya kuruluşun zarar etmesini istememekle beraber yapılan artışın çok yüksek olduğu ve hiç bir ekonomik gerekçeye dayandırılamayacağı ortadadır. 
  Bu artışın yasal bir hak olduğu akaryakıt şirketleri tarafından iddia edilse bile yüzde 30 oranındaki artış etik değildir. Ülke genelinde benzer fiyatla, yani yaklaşık olarak 1.90 tl ile 2.20 tl gibi fiyatlarla satılan oto gaz, ne acıdır ki ilimizde 2.85 civarında seyretmektedir.  
  istatistiklere göre Türkiye’de gelir sıralamasında son sıralarda yer alan Adıyaman halkına yapılan bu keyfi tutumu ancak bir hakaret olarak değerlendirmek gerekir. Huzur kenti olarak nam yapmış olan bu il, alenen haksız kazanca kurban edilmektedir. 
  Bütün Adıyaman'da LPG fiyatlarının bir rakamda sabitlenmiş olması tüketici karşısında hizmet sunanların ortak hareket ederek anlaşma sağladıklarını göstermektedir. Bu durum açık ve net olarak rekabet ortamının üretici ve aracı akaryakıt istasyonları tarafından ortadan kaldırılması ve uzun vadede bir akaryakıt karteli oluşturma çabaları olduğu şüphesini uyandırmaktadır. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu ve Rekabet Kurumu’nun ilgili yasal düzenlemelerine aykırı olan bu keyfi artışın geri alınması için Memur- Sen olarak gerekli girişimleri başlatacak ve elde edilecek neticenin takipçisi olacağız.  İlk etapta saygıdeğer halkımızı bir eylem birliği oluşturabilmek adına toplu taşıma araçlarını kullanmaya davet ediyor. Zorunlu olmadıkça hususi araçlarına LPG almamalarını öneriyoruz. İlgili kurum ve kuruluşları bu türden keyfi artışların önünü almak adına gerekli yasal işlemleri yürütmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
adıyaman cihan haber