Malatya’da bir devlet kurumunda memur olarak çalışan ve Bayram tatili için Besni’ye gelen bir şahıs ile arkadaşında korona virüsü tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, “Bayram tatili sonunda görev yaptığı Malatya’ya dönen M.A.nın çalıştığı kurumda genel corona taraması yapılması üzerine M.A.’da test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri M.A.’nın temas etme ihtimali bulunan kişiler üzerinde filyasyon çalışması başlattı. Yakın arkadaşı olduğu öğrenilen Ö.F.T. isimli şahsında test sonuçlarının pozitif çıktığı öğrenildi.

Dün 22 kişiye covid -19  testi uygulanırken. Bu gün ise 60 kişiye daha test yapılacağı öğrenildi.

Virüsün kaynağının tespiti için büyük çaba sarf eden İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri test sonuçları pozitif çıkan şahıslar ile temas etme ihtimali bulunan kişileri evlerinde izole edilmesini kararlaştırdı.

Son günlerde Adıyaman genelinde vaka sayısında büyük artış olduğuna vurgu yapan yetkililer  (Adıyaman Merkezde 40 civarında yeni vaka olduğu öğrenildi) vatandaşları uyararak, maskesiz sokağa çıkılmaması ve sosyal mesafe kuralına uyulması ve daha dikkatli bir şekilde hareket edilmesi konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiği söylendi.