Gaziantep’te bir tekstil firmasında çalışan Uzunkuyu nüfusuna kayıtlı Ferhat B. (38) İsimli şahıs ailesi ile birlikte köye gelerek bağ bahçe işleri gereği bir süredir köyde ikamet ediyordu.

Gaziantep’teki Tekstil fabrikasında çalışan bazı arkadaşlarında korona virüsü görülmesi üzerine kendisi ve aile bireyleri ile birlikte Besni Devlet Hastanesi’ne başvurarak test yaptırdı. Yapılan ilk test sonuçlarında anne ve oğlunun test sonuçları negatif çıktı.

Daha sonrasında annesinin rahatsızlığı sonucu yeniden hastaneye gelen Ferhat B. ve annesinin yapılan muayenelerinde tomografi sonuçları ve kan testlerinde korona virüs bulgusuna rastlandı. Besni  Devlet Hastanede tedavileri başlanılan anne ve oğlun Adıyaman 400 yataklı Devlet Hastanesi’ne sevk edilecekleri öğrenildi.

 Adı geçen şahısların köyde çok sayıda kişiyle temas ettikleri öğrenildi. Yaşanan bu gelişmeler üzerine bu gün öğleden sonra toplanan İlçe Hıfzısıhha Kurulu Uzunkuyu Köyü’nün karantinaya alınması kararını aldı. Köy 14 gün süre ile karantinaya alınarak giriş ve çıkışlara kapatıldı. Ailenin geri kalan bireylerinden de test numunesi alınarak aile evde kısmi karantinaya alındı.