Erdemoğlu Holding tarafından finansmanı sağlanan Yeşil Besni projesinin yapıldığı etkinliğe Besni İlçe Kaymakamı Çağlar Partal, , Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz, Çakırhöyük Belediya başkanı Miktat Çetin, Suvarlı Belediye Başkanı Gülfer Ağır,Köseceli Belediye Başkanı Kerim Durgut, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Sümer, CHP İlçe Başkanı Vakkas Açar, MHP İlçe Başkanı Hamdi Arslan, Merinos Genel Müdürü Şahin Borlu ,Merinos Gaziantep Vakıf Müdürü Dursun Bostan, kurum amirleri, STK’lar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yeşil Besni projesi kapsamında 340 dönümlük arazi üzerinde 12.000 civarı çam ağacı ve 3.000 civarında akasya ağacının toprakla buluşturulması hedefleniyor.

Besni Kaymakamı Çağlar Partal tarafından çocuklara hediyeler verildikten sonra katılımcılar ile fidan dikimine başlanıldı.

Fidan dikiminden sonra konuşma yapan Besni Kaymakamı Çağlar Partal şu ifadelere yer verdi ;‘‘Bugün 11 Kasım Türkiye’de ağaçlandırma günü ilan edildi.  Cumhurbaşkanlığımız, Tarım Bakanlığımız her sene 11 Kasım’da hep birlikte öğrencilerimizle, vatandaşlarımızla birlikte yoğun bir şekilde ağaç dikiyoruz. Bu senede Besni İlçe merkezine yakın bir bölgede burada öğrencilerimizle, vatandaşlarımızla birlikte ağaçlandırma fidan dikimi etkinliği gerçekleştiriyoruz. Burada tabi özel bir ağaçlandırma etkinliği olacak bizim için. Merinos ve Bölge Müdürlüğünün imzaladığı protokol ile bu sene ağaçlandırma faaliyetini gerçekleştiriyoruz. Burada 340 dönüm alanda kent ormanı mahiyetinde bir orman oluşturacağız. Yeşil Besni sıfatına hizmet edecek bir orman oluşturulacak hem de Bal Orman üyeliğini de kazanacak. Hem arıcılarımız için bir nokta olacak hem de Yeşil Besni’ye hizmet edecek bu anlamda ben teşekkür ediyorum. Merinos A.Ş ye de teşekkür ediyorum destekleri için onların finansmanları ile gerçekleştiriyoruz. Yine katkılarından dolayı bütün orman teşkilatına Sayın Bakanlarımıza Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.’’ Dedi.