Kooperatif binasında gerçekleştirilen mali genel kurul toplantısına Malatya Bölge Birlik Başkanı İsmet Bayram, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, Besni Halk Bankası Müdürü Memet Karakurt, Yeni Besni Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif İşitmen, Besni Güvenlik Güçlerine Yardım Derneği Başkanı Şükrü İşitmen, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan ve esnaflar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda Divan Başkanlığına Malatya Bölge Birlik Başkanı İsmet Bayram seçilirken, katip üyeliklere ise Besni Güvenlik Güçlerine Yardım Derneği Başkanı Şükrü İşitmen ve Vakkas Eryalçın seçildi.

Mali Genel Kurul Toplantısında kooperatifin 2015 yılı yönetim kurulu çalışma, denetim kurulu ve hesap raporları okunarak oy birliğiyle kabul edildi. 2016 yılı tahmini bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. Yönetim kurulu üyeleri ile denetim kurulu üyelerinin aylık ücret veya huzur hakları ile yollukların belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddelerinin ardından açıklama yapan Malatya Bölge Birlik Başkanı İsmet Bayram; "Hükümetimiz küçük esnafa çok büyük destek sağlıyor. Krediye sıkışan esnafa düşük faizle kredi kullandırabiliyoruz. Bunun için hükümetimize ne kadar teşekkür etsek az. Esnaf arkadaşlarımız da kendisi gibi esnafları düşünerek ödemelerine sadık kalırsa hem bizim ödemelerimiz ve takip oranımız düşük olur, hem de sizlerin kullanabileceği kredi miktarı yükselir. Bizler sorumluluğumuzun bilinciyle hakkaniyetten yana saygınlık içerisinde görevimizi yürütüyoruz. Sizlerden de aynı sorumluluk ve saygıyı bekliyoruz” dedi.