Vatan Partisi Adıyaman İl Başkanlığını ziyaret eden Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, partililerle bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gültekin, “Türk ordusunun şu anda Suriye’de yürütmekte olduğu operasyon, bilindiği üzere bir zorunluluğun sonucudur. Ama Türkiye’nin sınır güvenliğinin korunması ve Suriye’nin toprak bütünlüğüdür.
Fırat Kalkanı Operasyonu ile ABD’nin PKK’yı kullanarak güney sınırımızda Akdeniz’e kadar uzanacak bir koridor açma plakanı bozguna uğratılmıştır. Yani Türkiye, Suriye’de gerçekte ABD’ye müdahale etmiştir. PKK (YPG) unsurlarının Menbiç kapılarına dayanan Türk tankları karşısında, her tarafa ABD bayrakları asarak kendilerini savunmaya çalışmaları, gerçekte hangi düşmanla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Gazeteler, geçtiğimiz günlerde Obama’nın Özel Elçisi BrettMcgurk’un, Ayn-el Arap (Kobani) ve Tel Abyad’a gittiğini yazdılar. ABD, Türkiye’nin operasyonuna en üst düzeyde yanıt vermiştir” dedi.
“Türk ordusunun operasyonu ABD’yi panikletmiştir” diyen Gültekin, “Obama’nın en yakın adamlarından birini bölgeye göndermesi, bir yanıyla ABD’deki paniğin boyutunu, ama öte yandan bu emperyalistin Türkiye’ye, karşı aleni bir şekilde bölücü terörün arkasında durduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Gelinen aşamada Türkiye’nin izlemesi gereken politika son derece nettir. ABD gibi dünyanın en büyük silahlı gücüyle karşı karşıya gelmişseniz, bu gücü alt edecek kuvveti bir araya getirmek zorundayız. Türkiye, vakit geçirmeden Suriye başta olmak üzere İran, Irak, Lübnan ve Rusya ile güvenlik iş birliğine gitmek zorundadır.
Çünkü bütün bu ülkelerin kaderi ortaktır. Hepsi ABD’nin silahlı tehdidinin hedefidir. Bütün bölge ülkeleri toprak bütünlükleri ve milli egemenliklerine saygı temelinde emperyalist müdahaleler karşısında birleşmek durumundadır. Bunun için de Türkiye son yıllarda izlediği dış politikayı kökten değiştirme yolunda atmakta olduğu adımları kararlı bir şekilde devam ettirmeli ve Suriye ile ilişkileri resmi düzeyde derhal düzeltmelidir” ifadelerini kullandı.

Adıyaman Cihan Haber