Gerçekleşen ziyarette Vali Mahmut Çuhadar, Suriye’de yaşanan iç savaş sonrasında ilimize gelen Suriyeliler başta olmak üzere diğer yabancı uyruklu şahıslarla ilgili yapılan iş ve işlemler ile Göç İdaresi tarafından yürütülen projeler ve yapılan insani yardımlar konusunda bir brifing aldı.

Brifing sonrası Vali Mahmut Çuhadar, Göç İdaresi bünyesindeki bürolarda incelemelerde bulunarak, kurum personeline çalışmalarında başarılar dileyip, Göç İdaresine işlemler için gelen yabancı vatandaşlarla sohbet etti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, geçmişten bugüne mazlumların, mağdurların, ezilmişlerin yanında yer almayı prensip edindiklerini belirten Vali Mahmut Çuhadar, “Suriye’deki iç karışıklığın meydana geldiği günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti olarak Suriyeli muhacirler başta olmak üzere diğer yabancı uyruklu insanlara evlerimizi ve gönüllerimizi açtık. Türkiye, tarih boyunca kendisinden destek bekleyen mazlumlara aidiyeti ne olursa olsun her zaman yürek kapılarını açık bırakmıştır. Yerlerinden ve yurtlarından olan mazlumlara karşı insanlık görevi olarak kapımıza gelen herkese kucak açmaya devam ediyoruz” dedi.