Adıyaman merkez ilçeye bağlı mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Mahmut Çuhadar, kentle ilgili çeşitli konuların değerlendirildiği toplantıda mahalle muhtarlarının sorun, ihtiyaç ve taleplerini dinledi.

Vali Mahmut Çuhadar Başkanlığında Türkiye Petrolleri Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Vekili Şerif Ayaz, Vali Yardımcısı Yunus Kızılgüneş, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, bazı kurum amirleri ile Adıyaman Merkez Mahalle Muhtarları katıldı.

Toplantı öncesi Asayiş Şube Müdürü Osman Kolay, il merkezinde mahalleler bazında yaşanan güvenlik ve asayiş olaylarıyla ilgili bir sunum yaptı.

Gerçekleşen toplantıda Vali Mahmut Çuhadar, mahalle muhtarlarına tek tek söz vererek isteklerini dinledi. Çözüm odaklı gerçekleşen toplantıda, muhtarların dile getirdiği talepler ve sorunlar masaya yatırılarak çözüm önerileri konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Vali Mahmut Çuhadar, “Bugün merkez ilçeye bağlı siz değerli mahalle muhtarlarımızla bir araya gelerek, karşılaştığınız sorun ve sıkıntılar ile dile getireceğiniz talepleri istişare etmek ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Muhtarlarımız, halk ile devlet arasında köprü vazifesi gören genel idarenin kılcal damarlarıdır. Bu yönüyle muhtarlarımız, vatandaşın ihtiyaç ve taleplerini bize bildiren, bizim de vatandaşlarımızdan beklentilerimizi ileten iletişim kanallarımızdır. Bu kanalların daima açık olması milletimizin devletini anlaması açısından çok önemlidir. Onun için iletişim kanallarımız her zaman açık olacaktır. Muhtarlarımız köylerinde ve mahallelerinde bizim sesimiz, sözümüz kulağımızdır. Her bir vatandaşımızı birinci sınıf vatandaş olarak dinleyip, ihtiyaçlarını tespit edip gerekli mercilere ileteceksiniz. Mahalle muhtarlarımızla buna benzer istişare toplantılarımıza devam edeceğiz”dedi.

Konuşmanın ardından Mahalle Muhtarları söz alarak, mahallelerinde yaşanan sıkıntıları, sorunları ve talepleri konunun muhatabı kurum amirlerine ileterek çözüm yolları arandı. Vali Çuhadar, muhtarların aktardığı sorunların çözümü için ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.