Vali Demirtaş, mesajında şu ifadelere yer verdi; “19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ile Gazilik unvanının verildiği günün 94. yıldönümü, ülkemizde "Gaziler Günü" olarak kutlanmaktadır.

19 Eylül’ün yurdumuzun her yerinde “Gaziler Günü” olarak kutlanması, gönlümüzde yerleri her zaman farklı olan kahraman şehitlerimize, cesaret timsali gazilerimize karşı vefa borcumuzu bir nebze de olsa sunma imkânı vermektedir.

Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz. Bu bakımdan, şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır.

Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda etmiş şehitlerimizi ve bu yolda yaralanan, vücutlarını siper ederek kahramanlık gösteren saygıdeğer gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” dedi.