Edinilen bilgilere göre, Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Karavaiz köyünden Besni'ye bağlı Akkuyu köyüne (Çakallı) pamuk toplamaya giden tarım işçilerini taşıyan Murat Işık idaresindeki 47 KP 504 plakalı Ford marka minibüs, kontrolden çıkarak köy içerisinde bulunan bir evin duvarına çarpması sonucu meydana gelen kazada yaralanan 15 kişiden 11'i Besni Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Besni Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, İlçe Emniyet Müdür vekili İlyas Yarımağa ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Barış Kara yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gerçekleştirilen ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar şu ifadelere yer verdi; "Araban ilçesinden, Besni'ye bağlı Akkuyu köyüne tarım işçisi taşıyan bir minibüsün yoldan çıkarak boş bir binanın duvarına çarpması sonucu maalesef on beş tarım işçimiz yaralanmış,  bunlardan 11 tanesi Besni Devlet Hastanemizde müşahede altına alınmış dört tanesi Araban Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Şuanda hayati tehlikesi olan hastamız yoktur hepsi kontrol altındadır. Ucuz atlatılmış bir kaza diyebiliriz. Bizlerde hastalarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Devlet olarak ne gerekiyorsa yaptık. Bu tür kazaların bir daha yaşanmamasını temenni ediyor hastalarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum" dedi.