Toplu açılış törenine, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, Besni İlçe Kaymakamı Çağlar Partal, Ak Parti Besni ilçe başkanı İsmail Sümer, CHP Besni ilçe Başkanı Vakkas Acar, Hayırsever iş adamı Vakkas Kumral ve Onur Kumral, Kumral ailesi, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Onur Kumral; “bizleri bu gün yalnız bırakmayan sayın Valim, Kaymakamım, buraya gelerek bizlere şeref verdiniz. Açılışımıza öncelikle burayı yaparken işlerimizi kolaylaştıran eski kaymakamımız Nazlı hanımıda çok teşekkür ediyorum. Okulumuzun kütüphanesinin de olmadığını duyduk, onunda sözünü veriyorum. En kısa zamanda eşimle beraber kütüphanemizi de yapacağız. Besni’ye daha fazla yatırım için gerekli görüşmeleri yapıp arkadaşlarla istişare yaparak güzel yatırımlar yaparak besnimize elimizden geldiği kadar güzel eserlere imza atacağız. Teşekkür eder saygılarımı sunarım.’ Dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ise konuşmasında; “Bu güzel eseri bu kıymetli eseri hep birlikte bugün açıyoruz. Ne mutlu ki bu Vakkas Kumral, ailesine kendisi adına okul yaptıran evlat yetiştirmiş. Bundan sonra doğduğu büyüdüğü şehirde ismi ile anılan bir okulla anılacaktır. Buradan geçenler Vakkas Bey’i hayırla yad edecekler, hep güzel anacaklar.  Ben Kumral ailesine çok teşekkür ediyorum. Onur Bey’e çok teşekkür ediyorum.  Zengin o dur ki parasını paylaşa bilen, yoksa çok parası olan çok zengin değildir. Parasını gerekli yerlere gerektiği gibi harcayabilen gerçek zengindir. Bu kültür de Besni’mizde var. Sadece Kumral ailesi değil Erdemoğlu ve diğer birçok aile doğduğu büyüdüğü topraklar olan Besni’ye dönüp ona vefa borcunu ödemek için sıraya girmiş durumdalar. Ekimin başında da Erdemoğlu ailesinin bitirdiği okulu açacağız. Geçen sene başka bir okulu açtık, geçen ay başka bir protokol imzaladık. Ay geçmiyor ki Besni’de bir hayırsever kapımızı çalmasın. Bize şu hayır işini yapacağım demesin. Ben Besni’li hemşerilerimize, buraya vefa olan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu okulda emeği geçen ustasından işçisine,  öğretmeninden okul müdürüne,  mimarından mühendisine, Milli Eğitim Teşkilatına teşekkür ediyorum. Eski İlçe Kaymakamına bende söz etmeden geçemeyeceğim Nazlı Demir hanımefendinin de bu eserde büyük emeği vardır.  Ona da buradan teşekkür ediyorum.  Vakkas Bey’e, Onur Bey’e ayrı ayrı teşekkür ediyorum.’ Dedi.

Besni Kaymakamı Çağlar Partal yaptığı konuşmada; “Sayın valim geleli çok kısa süre oldu. Besni eğitime çok önem veren insanların şehri, Besni’liler gittikleri her yerde de eğitime önem verirler. Bu soyut tanımlamanın somuta dönüştüğünü mutlulukla görüyoruz.  Besni bu anlamda çok şanslı, gerek devletimizin gerek bu gün açılışımızı yapacağımız Vakkas Kumral beyefendinin ve beyefendi gibi yatırımları sayesinde Besni’de ki eğitim alt yapısı çok yüksek düzeye ulaşmıştır.  Sayın valim sizlerin gayelerinde bizlerde gerek öğretmenlerimiz, gerek idarecilerimiz bu yeterli alt yapıyı insanlığa ülkemize devletimize ve milletimize faydalı beşeri alt yapıyı dönüştürmek için var gücümüzle çalışacağız. Ben bu temellilerle ailemize ilçemiz adına teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.’ Dedi

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı ise “Valimizin önderliğinde Adıyaman’da 163 bin öğrencimizle 11 bin Öğretmenlerimizle 820 okulumuzla eğitim öğretim faaliyetini başlatmış bulunmaktayız. Bütün öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz bu heyecanı yaşıyor.  Tabi 820 okulumuzdan bir tanesini eğitim hanemize bağışlayan Vakkas Kumral ailesine ben çok teşekkür ediyorum.  Bu okul var olduğu müddetçe bu öğrenciler sayın bağışçımıza teşekkür etmeye devam edecektir. Bu çok ölümsüz bir eserdir. Ben tekrardan emekleriniz için teşekkür eder hürmetlerimi sunarım.’ Dedi.