Adıyaman’ın batısında yer alan Eğriçay’ın ıslahı için başlatılan Vadiyaman Projesi için proje değerlendirme toplantısı yapıldı.
Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nun girişimler sonucunda DSİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Eğriçay alanını kapsayan Vadiyaman Projesinin proje değerlendirme toplantısı yapıldı.
Valilik toplantı salonunda Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Sami Işık, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcıları Reşit Bilgin ve Ahmet Vecihi Yüksek, Adıyaman Belediyesinin ilgili kurum müdürleri, DSİ Adıyaman Şube Müdürlüğü yetkilileri ile Adıyaman Belediyesi, İl Özel İdaresi ve DSİ Şube Müdürlüğü teknik personeli ile firma yetkilileri katıldı.
Yaklaşık 400 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştirilecek olan projenin tanıtım sunumunu yapan firma yetkililerinden Peyzaj Mimarı Zübeyde Özsu ile projenin teknik içeriği hakkında bilgi veren yetkili firmanın Müdürü Akif Eken’i dinleyen Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve diğer teknik personel, proje ile değerlendirmelerini firma yetkilileriyle paylaştılar.
İçerisinde gölet, sosyal tesis, kafeterya, spor alanları, piknik alanları ve amfi tiyatronun olacağı belirtilen Vadiyaman Projesinin en kısa sürede hayata geçirilmesi için çalışmaların yoğun bir şekilde süreceği dile getirildi.